Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Coughlin dankt Super Bowl vooral aan zichzelf

Coughlin dankt Super Bowl vooral aan zichzelf

De New York Giants hebben Super Bowl XLII gewonnen door op indrukwekkende wijze de torenhoge favoriet de New England Patriots te verslaan. Hoofdcoach Tom Coughlin mag zichzelf een klopje op de schouders geven, daar zijn verandering een grote reden was waarom de Giants wonnen.

We gaan even terug in de tijd, naar het eind van het seizoen van 2006. De Giants zijn in de play-offs de eerste wedstrijd verslagen en de hoofdcoach, Tom Coughlin wordt op het matje geroepen bij de grote baas van de New York Giants en krijgt te horen dat volgend seizoen beter moet verlopen, anders kan Coughlin vertrekken.

Coughlin gaat er even rustig voor zitten, na de harde woorden van de grote baas en gaat bij zichzelf te raden: Wat er moet veranderen om het team het gehele seizoen scherp te houden, en niet steeds in de tweede helft in te kakken, en ook om in de play-offs goed te presteren. De hoofdcoach staat er om bekend om een zeer strikt beleid te voeren en niks te tolereren van zijn spelers, dus hoe kan hij er nu voor zorgen dat het team optimaal blijft presteren? Coughlin denkt hard en lang na, maar ziet niet hoe hij dit probleem moet oplossen. Veel van zijn spelers zien hem al als een tiran en zijn hem liever kwijt als rijk en Michael Strahan, één van de beste defensive ends in de league, stopt waarschijnlijk, mede doordat hij liever niet meer onder Coughlin wil spelen. Hij kan dus niet meer de touwtjes nog strakker aantrekken, want dan lopen straks alle spelers weg. Hoe dit nu op te lossen?

En dan opeens krijgt de hoofdcoach een briljant idee. Wat nu als ik de touwtjes iets laat vieren. Ik niet op alle slakken zout leg en me meer kwestbaar opstel? Wat nu als ik meer naar de spelers luister en zorg dat mijn deur altijd voor ze open staat? Natuurlijk beul ik ze nog steeds af, maar laat ook weten dat ik er voor ze ben. Dit idee brengt Coughlin meteen in praktijk in de eerst volgende trainingskamp en kijkt hoe de spelers erop reageren.

De eerste trainingsdag van het kamp eindigt en de spelers zitten nog op het veld in afwachting van de “verlenging” van de training die de hoofdcoach altijd weer oplegt. Maar Coughlin loopt naar de kleedkamers en wenkt naar zijn spelers om te gaan douchen. De spelers kijken elkaar met grote ogen aan. Wat is dit? Is dit een grapje ofzo? Wat is er met coach Coughlin? Ja, hij loopt echt naar de kleedkamers. De Giants spelers beginnen langzaam naar de kleedkamers te lopen en kijken elkaar verontwaardigd¬†aan. Gebeurt dit echt?

Vanaf deze dag zette de hoofdcoach de nieuwe toon voor het nieuwe seizoen. Ja er moet hard gewerkt worden, maar genoeg is genoeg en als jullie me nodig hebben, dan staat mijn deur ten alle tijden open. Ook Michael Strahan, die nog steeds niet had beslist of hij weer zou spelen of niet, hoort deze rare gewaarwording en wordt benieuwd. Uiteindelijk komt Strahan terug bij het team na de goede berichten uit het trainingskamp en hij vindt daar spelers die zich voor de volle honderd procent inzetten voor de hoofdcoach en dat er in de kleedkamers alleen maar positief wordt gepraat over coach Coughlin. Iets wat Strahan in de jaren dat Coughlin bij de Giants kwam, nog nooit had gehoord.

De beslissing van de hoofdcoach om zich ander op te stellen wierp op dag één zijn vruchten af en de New York Giants draaiden, na de eerste paar wedstrijden matig te spelen, een zeer goed seizoen, met als hoofdprijs de Super Bowl. Coach Coughlin nam dus een goede beslissing aan eind van het seizoen 2006 en deze verandering bracht hem en het team uit New York de Super Bowl, waarin de New Enland Patriots werden verslagen, die door bijna iedereen als favoriet werd bestempeld.

Ook ik gaf de Giants geen kans in de Super Bowl en zei dat, ook al speelt New York op de top van zijn kunnen, dan nog zouden de Patriots winnen. De Giants speelden inderdaad niet op de top van hun kunnen, ze speelden beter dan dat, ze stegen boven zichzelf uit. Het team straalde vertrouwen uit vanaf het begin van de wedstrijd, iets wat bij de Patriots ontbrak en zo won New York op indrukwekkende wijze. Maar minstens zo indrukwekkend was de verandering van hun hoofdcoach, Tom Coughlin, die hierdoor het vertrouwen van het team won.

Speel nu bij BetCity en ontvang een ‚ā¨20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie