Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Super Bowl 2023: Philadelphia Eagles – Kansas City Chiefs

Super Bowl 2023: Philadelphia Eagles – Kansas City Chiefs

Op maandag 13 februari is het dan eindelijk zover: De Super Bowl 2023! Dit jaar gaat de eindstrijd van het American Football seizoen (NFL) tussen de Philadelphia Eagles en de Kansas City Chiefs. Wie wordt de opvolger van de Los Angeles Rams en wint de Super Bowl 2023 NFL finale? Het wordt dus spannend! Sporttribune.nl blikt vooruit.

Entertainment Super Bowl

De Super Bowl wordt in de Verenigde Staten afwisselend uitgezonden op de zenders CBS, Fox en NBC. In Europa wordt de wedstrijd onder meer uitgezonden op de Britse zender BBC, diverse Fox-zenders en dus ook in Nederland.

Voor de start van de wedstrijd wordt traditioneel het Amerikaanse volkslied gebracht, The Star-Spangled Banner, gezongen door een zanger of zangeres die begeleid wordt door een orkest van een universiteit of van het leger. Artiesten die het volkslied zongen zijn onder meer Diana Ross, Neil Diamond, Billy Joel, Whitney Houston, Cher, Beyoncé, Christina Aguilera en Lady Gaga. Stuk voor stuk grote namen dus.

Halftime show

Tijdens de rust van een Super Bowl wedstrijd wordt er een halftime show gehouden. Dit is al een traditie sinds de eerste Super Bowl in 1967. Hiervoor worden vooral bekende popartiesten gevraagd. Tijdens de Super Bowl XXXVIII op 1 februari 2004 veroorzaakte het optreden van Janet Jackson en Justin Timberlake een enorme rel toen bij het optreden even een borst van de zangeres zichtbaar was, wat vanaf dan algemeen bekend werd onder de naam nipplegate. Als gevolg hiervan wordt de Super Bowl voortaan met een kleine vertraging uitgezonden. In de afgelopen drie jaar traden Jennifer Lopez, Shakira, The Weeknd, Snoop Dogg en Eminem onder meer op tijdens de halftime show van de Super Bowl.

Nick Sirianni (Eagles coach): “Super Bowl 2023 is duidelijk heel belangrijk”

The Philadelphia Eagles worden ook wel The Birds genoemd en beginnen als underdog aan deze Super Bowl 2023. Coach Nick Sirianni is alles behalve zenuwachtig en probeert die rust ook over te brengen op zijn spelers: “Het is duidelijk dat dit voor beide clubs een heel belangrijke wedstrijd is. We proberen ons zo normaal mogelijk voor te bereiden en de normale processen te doorlopen. Dat is volgens mij het beste voor onze spelers en dus ook voor het team.

“Zondag telt alleen de winst”

Sirianni heeft een tijdje samengewerkt met de huidige coach van tegenstander Kansas City. “Ik ken hem niet echt, maar ik heb veel respect voor hem en bewonder Kansas coach Reid enorm. Maar komende zondag wil ik alleen maar winnen.”

Andy Reid (Kansas coach): “Geweldige tijd gehad bij Philadelphia”

Waar Sirianni goede herinneringen aan Reid bewaart, heeft de Kansas coach juist goede herinneringen aan zijn tijd bij de Eagles. “Ik heb een geweldige tijd gehad bij Philadelphia. 14 jaar lang, hè? Ik ben blij voor hen, ik ben blij voor de stad. Ze zijn gepassioneerd. Ze houden van American Football.”

“Het wordt een geweldige Super Bowl”

Reid is klaar voor een nieuw hoogtepunt in zijn loopbaan en in de clubhistorie van Kansas, dat in 2021 de Super Bowl finale nog verloor. “Ik kan niet wachten tot de Super Bowl finale tussen Kansas City en Philly begint, het geweldig gaat worden. Ik weet dus zeker dat het een geweldige Super Bowl finale wordt.”

Wanneer is de Super Bowl 2023?

De Super Bowl 2023 wordt op in de nacht van zondag 12 februari en maandag 13 februari gespeeld. Er wordt gespeeld in Glendale, Arizona waar het Farm State Stadium dus het decor zal vormen voor dit sportspektakelstuk. De wedstrijd begint om 00:30 uur Nederlandse tijd en duurt vier kwarten van in totaal dus minimaal een paar uur.

Volg de Super Bowl, de NFL en al het andere nationale en internationale sportnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online sportnieuwskanaal waar jij altijd vooraan zit dankzij dagelijkse voorbeschouwingen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie