Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Super Bowl finale 2022: Los Angeles Rams – Cincinnati Bengals

Super Bowl finale 2022: Los Angeles Rams –  Cincinnati Bengals

De Super Bowl finale 2022 gaat tussen de Los Angeles Rams en de Cincinnati Bengals. De twee ploegen uit de National Football League (NFL) wisten in de play-offs de finalisten van vorig jaar uit te schakelen en wonnen ook alle andere wedstrijden, waardoor ze nu in de finale staan. Kijk vooruit vanaf de Sporttribune.

Super Bowl finale spektakel

De Super Bowl finale is naast een groot sportevenement ook een groot media spektakel. Het is na de Champions League finale zelfs de beste bekeken sportwedstrijd ter wereld. Het kijkcijferkanon De Super Bowl XLIX die op 1 februari 2015 gespeeld en uitgezonden werd, was met een gemiddelde van 114,4 miljoen kijkers en werd dus het best bekeken programma ooit in de Verenigde Staten. Het verbeterde het record van de Super Bowl die een jaar eerder gespeeld werd, waarnaar 112,3 miljoen mensen keken.

Super Bowl finale 2021

In 2021 wonnen de Buccaneers door de Kansas City Chiefs in de finale van het veld te vegen. In een fantastische finale werd het 31 – 9 voor de Tampa Bay Buccaneers.

Los Angeles Rams

The Rams, met ervaren quarterback Matthew Stafford in zijn eerste jaar bij het team, zullen hun tweede Super Bowl-titel behalen in hun vijfde optreden in de eindstrijd en hun eerste titel als een in Los Angeles gevestigd team. Ze wonnen voor het laatst de Super Bowl XXXIV van 1999 terwijl ze in St. Louis waren gevestigd en verschenen voor het laatst in de Super Bowl LIII van 2018.

Cincinnati Bengals

De Bengals, met Joe Burrow als quarterback als eerste algemene draft pick in 2020, zullen hun eerste Super Bowl-titel nastreven in hun derde optreden na hun laatste optreden in de Super Bowl XXIII van 1988. Elk team eindigde het reguliere seizoen als het vierde reekshoofd van hun respectievelijke conferentie, waardoor dit dus de eerste Super Bowl zonder een top-3-geplaatste ploegen is was sinds dat systeem in 1975 werd geïntroduceerd.

Wanneer is de Super Bowl finale 2022

De Super Bowl finale 2022 wordt op maandag 14 februari om 00:30 uur (Nederlandse tijd) gespeeld in het SoFi Stadium in Inglewood, Californië, het thuisstadion van de Rams. Hierdoor markeert deze finale de tweede opeenvolgende en ook de tweede Super Bowl ooit met een team dat in zijn thuisstadion speelt.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie