Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tampa Bay Buccaneers en Kansas City Chiefs strijden om 55e SuperBowl

Tampa Bay Buccaneers en Kansas City Chiefs strijden om 55e SuperBowl

Zaterdag op zondagnacht wordt in Amerika gespeeld om de SuperBowl. In de 55e NFL-finale strijden de Tampa Bay Buccaneers en titelverdediger Kansas City Chiefs om de meest prestigieuze American Football titel. Weten The Chiefs hun titel te prolongeren of wordt Tampa Bay in ‘eigen huis’ voor de tweede keer in de geschiedenis NFL kampioen? 

Historie

De SuperBowl werd in 1967 opgericht en is in de afgelopen uitgegroeid tot een mega-evenement. Niet alleen sportief, maar ook qua entertainment. Grote sterren als Rihanna, Madonna en Justin Timberlake traden al op tijdens de populaire halftime show. Dit jaar zal de Canadese band The Weekend het pauzestukje opluisteren.

Sportief gezien waren de Green Bay Packers de eerste winnaar. Zij schreven de allereerste editie in 1967 op hun naam en boekte ook in het tweede jaar de eindoverwinning. De Packers zijn nog altijd recrodhouder als het gaat om overwinningen. In totaal dertien keer won Green Bay de SuperBowl. Inmiddels zijn er andere topploegen die de NFL-beheersen. De New Engeland Patriots en Kansas City zwaaien nu de scepter.

Sinds dit seizoen is daar Tampa Bay bijgekomen. Voornaamste reden hiervoor is Tom Brady. De 43-jarige routinier werd aangetrokken om de Buccaneers terug naar de top te brengen en die missie lijkt te slagen. Met een eerste finaleplaats sinds 2003 en de finale in het eigen Raymond James Stadion ligt de wedstrijd aan hun voeten.

Maar Kansas City zal ook vol voor de winst gaan en daarmee haar eerste back-to-back overwinning te boeken in de historie van de SuperBowl. Eerder lukt dit de Green Bay Packers, Miami Dolphins, Pittsburgh Steelers (2x), San Francisco 49’ers, de Dallas Cowboys, Denver Broncos en New Engeland Patriots al. De laatste keer dat er een back-to-back zege viel te noteren was echter in 2005. The Chiefs kunnen dus historie schrijven zondag.

Bookmakers

Bij de online bookmakers wordt flink gespeeld op deze 55e SuperBowl finale, ook door Nederlandse gamers die via TOTO.nl meespelen. Tampa Bay is officieel de underdog, maar er worden toch steeds meer weddenschappen afgesloten op de thuisploeg. Kansas City heeft met Patrick Mahomes natuurlijk ook een flinke troefkaart in handen. Maar het vertrouwen in Kansas neemt naarmate de finaledatum dichterbij komt beetje bij beetje af.

Tijden

De 55e SuperBowl finale begint op zondag 7 februari om 00:30 uur Nederlandse tijd. Voor fans van The Weekend wordt het zaak om rond de klok van 02:00 uur in te schakelen, want dan vindt de halftime show plaats. Rond de klok van 04:00 moet dan bekend zijn wie deze 55e SuperBowl finale op zijn naam heeft geschreven en zich de NFL-kampioen van 2020 mag noemen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie