Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Fatima Moreira de Melo, de mooie alleskunner

Fatima Moreira de Melo, de mooie alleskunner

Fatima Moreira de Melo, ’s lands bekendste hockeyster en multimediale duizendpoot. Naast haar succesvolle carrière als hockeyster, haar wat minder succesvolle zangcarrière, is ze tv-presentatrice, columnist voor het Algemeen Dagblad, sekssymbool (foto’s in FHM) en staat ze op het punt haar studie rechten aan de Erasmusuniversiteit te Rotterdam af te ronden.

De Melo is op 4 juli 1978 geboren in Rotterdam. Haar vader is een in Nederland gevestigde Portugese diplomaat. Vandaar de exotische naam. Haar voornaam, misschien zou je een andere afkomst dan Portugal of Nederland verwachten, kreeg ze omdat haar ouders Fatima in het gelijknamige Portugese bedevaartsoord hebben gedoopt.

Ze groeide als enig kind op aan de Rotterdamse Pleinweg. Aan de ene kant was ze erg gesteld op ‘meisjesdingen’. Anderzijds voelde ze ook de drang om buiten te spelen en stoere dingen te doen. Het was een echte innerlijke tweestrijd. Op zesjarige leeftijd ging de kleine Fatima met een vriendinnetje uit de buurt op hockey. Maar daar bleef het niet bij. Ook werd er fanatiek getennist en zat ze op ballet. Op haar twaalfde werd ze zowel voor tennis als voor hockey uitgenodigd voor regionale selecties. De keuze viel op hockey, dat was volgens de kleine De Melo praktischer.

Of het de juiste keuze is geweest, is natuurlijk niet te zeggen; maar een slechte keuze was het zeker niet. Via Tempo’34 en HGC kwam ze terecht bij haar huidige club HC Rotterdam. Niet echt de Nederlandse top, aangezien de laatste negen jaar het kampioenschap naar Den Bosch ging. En als er al concurrentie was kwam die uit Amsterdam. Desalniettemin haalde ze het Nederlands elftal, waar ze al meer dan tweehonderd interlands voor speelde. Haar debuut maakte ze op 21 oktober 1997 in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Duitsland. Sindsdien scoorde ze dertig keer.

Naast begenadigd hockeyster is De Melo dus ook een multimediale duizendpoot. Begin 2005 kwam haar eerste cd uit met als bekendste nummer ‘Made my mind up’. Ook nam ze een single op met rapper Lange Frans. Zelf omschrijft ze haar muziek als ‘relaxte poprock met een funky sausje, al wordt het steeds meer funky’. Voor optredens heeft De Melo eigenlijk te weinig tijd, tenzij het te combineren is met haar hockeyagenda. Zo gaf ze tijdens de Spelen in Athene na een wedstrijd een spetterende show in het Holland Heineken House.

Verder heeft de Rotterdamse natuurlijk vooral haar uiterlijk mee. Dat leverde enkele fraaie fotoreportages op, met als hoogtepunt de ‘slangenfoto’s’ in mannenblad FHM. Naast 2D is De Melo ook driedimensionaal te bewonderen geweest, op Talpa. Daar presenteerde De Melo het programma ’t Mannetje. In dit make-over programma worden mannen aangepakt die te dik zijn en hun vrouw niet meer kunnen geven wat ze willen. Een groot kijkcijferkanon is het echter niet geworden. Het geeft wel de veelzijdigheid van De Melo aan.

De vraag is of die veelzijdigheid van De Melo’s carrière haar hockeyprestaties niet in de weg staan. Het antwoord is natuurlijk niet te achterhalen. Maar het feit dat ze nog steeds op het hoogste niveau acteert en er een wereldtitel met Oranje zit aan te komen, lijkt in het voordeel De Melo’s te werken.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie