Momenteel jij en 97 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europees voetbal: PSV en AZ winnen, Feyenoord verliest

Europees voetbal: PSV en AZ winnen, Feyenoord verliest

PSV heeft donderdagavond voor een geweldige verrassing gezorgd door met 2-0 van Arsenal te winnen. Hierdoor zijn de Eindhovenaren verzekerd van Europese overwintering. Ook AZ won en mag na de kerst weer aantreden in Europa. Feyenoord verloor in de slotfase van Sturm Graz en moet volgende week dus nog flink aan de bak. Sporttribune blikt terug op het Europees voetbal van donderdagavond.

Europees voetbal: de uitslagen

PSV – Arsenal was vanuit Nederlands perspectief het mooiste affiche van donderdag 27 oktober. De Eindhovenaren hadden vorige week in Londen nipt verloren van Arsenal en er was hoop dat in het eigen Philips Stadion gestunt kon gaan worden.

De 4-2 nederlaag bij FC Groningen in de Eredivisie zaaide echter twijfel. PSV begon dan ook wankel aan de Europa League kraker. Arsenal leek haar kansjes af te willen wachten, maar langzaam maar zeker kroop PSV uit zijn schulp. Het jonge megatalent Xavi Simons ging voorop in de strijd. Na twee afgekeurde goals van PSV werd er bij 0-0 gefloten voor de rust.

Luuk de Jong

PSV wisselde Anwar El Ghazi voor Luuk de Jong en dat bleek een gouden greep van PSV trainer Ruud van Nistelrooij. De Jong gaf namelijk de assist voor de 1-0 van Joey Veerman en was zelf verantwoordelijk voor de 2-0. Een kopgoal uiteraard.

Ook AZ Alkmaar door in Europees voetbal avontuur

Terwijl PSV tegen Arsenal een prachtige prestatie aan het neerzetten was, knokte AZ zich bij FC Vaduz naar de knock-outfase van de UEFA Conference League. De Alkmaarders verkeren in een moeilijke periode van het seizoen waarin winnen niet vanzelfsprekend is. Toch begon de ploeg van trainer Pascal Jansen voortvarend aan de wedstrijd.

Gunstige loting

AZ kwam op 0-2 en het ticket voor de knock-outfase lag al klaar om in ontvangst genomen te worden. FC Vaduz bracht echter nog even de spanning terug door voor de 1-2 te tekenen. Uiteindelijk leverde het AZ geen extra zweetdruppels op en werd de overwinning over de streep getrokken. AZ is hierdoor niet alleen zeker van overwintering, maar doet dat ook als groepswinnaar waardoor ze ‘gunstiger’ kunnen loten.

Geen feest in Rotterdam

Na de twee mooie resultaten van PSV en AZ, was er ook minder goed nieuws vanuit het Europees voetbal. Feyenoord kon zichzelf een goede dienst bewijzen door Sturm Graz in Oostenrijk te verslaan. Na de 6-0 winst in de Kuip had iedereen wel het idee dat dit zou gaan lukken.

Arne Slot: “Ongelooflijk boos”

Niets bleek minder waar. Feyenoord kreeg kans op kans, maar verzilverde er geen één. Hierdoor was het bij de rust 0-0. Na de thee leek Sturm Graz wakkerder en ging het meer op zoek naar de aanval. Feyenoord kwam langzaam maar zeker onder druk te staan en vlak voor tijd werd die druk te hoog. Sturm Graz scoorde in de 92e minuut en dompelde Feyenoord in rouw: Feyenoord trainer Arne Slot gaf na afloop aan ‘ongelooflijk boos te zijn geweest’. Geluk bij een ongeluk: Feyenoord heeft dit weekend vrij van de Eredivisie en kan dus wat extra dagen inlassen om de wonden te likken.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie