Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO 2020 kwartfinale: België – Italië

EURO 2020 kwartfinale: België – Italië

De achtste finales zorgen tot nu toe voor zeer spectaculaire wedstrijden en uitslagen. Maar België – Italië zijn twee landen die je vooraf wel verwacht bij de laatste acht van een Europees kampioenschap voetbal. Slechts één land kan door naar de laatste vier. Lukt het België om na Portugal opnieuw een topland de uitgang te wijzen of sneuvelen de Rode Duivels tegen de Italiaanse ploeg die al meer dan dertig (!) wedstrijden ongeslagen is? 

Belgische bondscoach Roberto Martinez over België – Italië: “Aanvallen en wedstrijden winnen”

“We staan voor een nieuwe uitdaging, maar we zijn klaar om die aan te gaan. Wel moeten wij nog enkele aspecten van ons spel verbeteren. We moeten de bal meer in onze gelederen proberen te houden, zoals zondag in de eerste helft. De identiteit van ons team is gebouwd op balbezit en aanvallend voetbal. We willen aanvallen en tegelijk wedstrijden winnen.”

“Italië is een zeer dynamische en gestructureerde ploeg”

“Ik verwacht in de kwartfinales een heel andere wedstrijd dan tegen Portugal. Italië is een zeer gestructureerde en dynamische ploeg, die zal aanvallen vanaf het begin. Elke speler kent zijn rol. Bondscoach Roberto Mancini heeft een duidelijke visie op het spel dat hij zijn ploeg wil laten spelen: dynamisch, aanvallend en modern. We zullen goed moeten verdedigen, dat is zeker.”

Blessures

De Belgen starten de wedstrijd met een andere tweede doelman. Mignolet haakte deze week geblesseerd af. Blackburn Rovers sluitpost Thomas Kaminski vervangt hem. Of Kevin de Bruyne en Eden Hazard meespelen kon Martinez nog niet zeggen. In de wedstrijd tegen Portugal vielen beide sterkhouder geblesseerd uit. Volgens de keuzeheer van de Belgen is de kans vijftig procent dat beide sterspelers meedoen vrijdag.

Italiaanse bondscoach Roberto Mancini over België – Italië: “Oostenrijk misschien lastiger dan België”

“Misschien was de wedstrijd tegen de Oostenrijkers wel lastig dan de kwartfinale wedstrijden tegen de Belgen. Het liefste zou ik het Belgische team helemaal niet tegenkomen, maar dat is helaas niet mogelijk. Onze kracht is het team. Het maakt niet uit wie er scoort: we zijn dan allemaal blij. Winnen is het belangrijkste en daar moet alles voor wijken.”

“Winnen van de Belgen wordt niet eenvoudig”

“Er gaat nu weer een nieuwe ronde van start en wij hopen ook de kwartfinales te overleven. Daarvoor moeten wij wel zien te winnen van België en dat wordt niet eenvoudig”, zegt de bondscoach van Italië tot slot.

Onderlinge resultaten

In de Head 2 Head statistieken zien we dat de Belgen tot nu toe driemaal wisten te winnen van de Italiaanse formatie en dat Italië in totaal vier duels winnend heeft afgesloten tegen de Rode Duivels. In twee onderlinge ontmoetingen eindigden het onbeslist. Beide malen werd het 0-0.

De laatste keer dat ze tegenover elkaar stonden was op het EK in 2016. In de groepsfase van dat toernooi was Italië met 0-2 duidelijk te sterk voor onze zuiderburen. Zal het dit keer andersom zijn?

Wanneer is België – Italië?

De kwartfinale topper België – Italië wordt gespeeld op vrijdag 2 juli in München (Duitsland). De Allianz Arena, waar Bayern München normaal gesproken haar thuiswedstrijd afwerkt, zal het decor vormen voor alweer een clash op EURO2020. Het duel begint om 21:00 uur.

Volg al het EURO2020 nieuws vanaf de eerste rij op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie