Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europe Conference League: Vitesse – Stade Rennes

Europe Conference League: Vitesse – Stade Rennes

Vitesse Arnhem speelt donderdag in de Europe Conference League een thuiswedstrijd tegen het Franse Stade Rennes. Op papier zijn de Fransen gelijkwaardig aan Vitesse. De algehele verwachting is dan ook dat deze twee ploegen achter Tottenham Hotspur gaan strijden om de tweede plek in Poule G. Sporttribune blikt vooruit op Vitesse – Stade Rennes in de tweede ronde van Europe Conference League groepsfase.

Statistieken Vitesse – Stade Rennes

Beide clubs troffen elkaar nooit eerder in Europees verband. Afgelopen weekeinde kwamen beide ploegen wel in actie in hun eigen competitie. Vitesse deed het in de Nederlandse Eredivisie zeer matig door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen Fortuna Sittard. Ook Stade Rennes speelde met 1-1 gelijk. Zij speelden echter een uitwedstrijd bij het altijd lastige Bordeaux.

Favoriet bij Vitesse – Stade Rennes

Vitesse is ondanks het thuisvoordeel de underdog in dit treffen tegen de Franse Ligue 1 ploeg. Stade Rennes wist in de openingsronde van de Europe Conference League knap stand te houden tegen Premier League ploeg Tottenham Hotspur. Het onderlinge duel eindigde in 2-2. Vitesse daarentegen had flink wat moeite met NS Mura. De 2-0 overwinning leverde wel drie punten op, maar maakt de Arnhemmers nog niet favoriet voor dit duel tegen de Franse equipe.

Thomas Letsch: “Loodzware groep met Tottenham en Stade Rennes”

“Wij willen overwinteren in Europa. Ook al zitten we in een loodzware groep met Tottenham Hotspur en Stade Rennes. Het is nu niet even een paar wedstrijden lekker leuk voetballen. Dit is niet vrijblijvend. We hebben heel erg hard gewerkt om in de groepsfase te komen. Nu moeten we er ook staan. Stade Rennes wordt een hele kluif, maar we spelen thuis dus gaan we voor niets minder dan drie punten.”

Arnhemse spionnen bekeken Stade Rennes

Letsch vervolgt: “We wisten natuurlijk al veel van onze tegenstanders. Er is tegenwoordig online al heel veel informatie te krijgen, zonder een club te bezoeken. Maar we hechten veel waarde aan live-registratie. Dan zie je zaken ook duidelijk. Ons programma heeft een kleine ruimte geboden voor het bezoeken van wedstrijden van Spurs en Rennes. Dat is wel fijn, want nu zijn we extra goed voorbereid.”

Blessures en schorsingen

Bij Vitesse is doelman Daan Reiziger nog de enige geblesseerde, alle andere selectiespelers zijn fit genoeg om tegen Stade Rennes (een deel van de wedstrijd) mee te doen.

Stade Rennes heeft drie spelers in de lappenmand zitten. De Belg Doku heeft een spierblessure, de Fransman Gelin kampt met knieklachten en de Kroaat Majer heeft last van zijn heup.

Wanneer is Vitesse – Stade Rennes

De Europe Conference League wedstrijd Vitesse Arnhem – Stade Rennes wordt op donderdag 30 september 2021 gespeeld. Deze tweede wedstrijd in de groepsfase van het seizoen 2021 – 2022 begint in de Gelredome om 21:00 uur. Volg al het voetbalnieuws rondom Vitesse en de Europe Conference League vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie