Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

La Liga topper: FC Barcelona – Atletico Madrid

La Liga topper: FC Barcelona – Atletico Madrid

Gaat de La Liga topper FC Barcelona – Atletico Madrid beslissend zijn voor de landstitel in Spanje? Gaat Real Madrid de lachende derde zijn? Eén ding is zeker: het wordt een superspannend duel waarbij de winnaar alles heeft te winnen en de verliezer alles te verliezen. Als Ronald Koeman dit wint en kampioen wordt, dan is hij in één klap onsterfelijk in de Catalaanse hoofdstad.

Koeman geschorst

Maar zover is het nog lang niet. Koeman moet eerst zien af te rekenen met Atletico Madrid en dat moeten zijn spelers dan voor elkaar zien te boksen zonder de Nederlander. Koeman is namelijk geschorst na zijn rode kaart tegen Granada. Hij miste daardoor ook de topper tegen Valencia, die de Catalanen overigens knap wisten te winnen: 2-3. Mede dankzij een bizarre strafschop van Messi en een blunderend optreden van Valencia-doelman Jasper Cillessen.

Ronald Koeman over FC Barcelona – Atletico Madrid: “Wedstrijd niet doorslaggevend”

Ronald Koeman is er dus niet bij zondag, maar de geboren Groninger heeft wel een mening over de aanstaande topper. “Het resultaat van deze wedstrijd is niet doorslaggevend voor de titelstrijd, omdat er in de resterende wedstrijden nog veel kan gebeuren. De afgelopen weken hebben wel aangetoond dat het heel moeilijk is om al die wedstrijden te winnen. Wij moeten vooral doorgaan waar we mee bezig zijn.”

Titelkansen FC Barcelona en Atletico Madrid

Volgens de Euro Club Index (ECI) zijn de kansen voor Barça flink gedaald na de laatste competitiewedstrijd in La Liga. Tegenstander Atletico Madrid steeg daardoor juist in de polls. Atlético Madrid heeft op dit moment de beste papieren om voor het eerst sinds 2014 weer kampioen van Spanje te worden. De ploeg van Diego Simeone heeft 44,3 procent kans om kampioen te worden, zo rekent de ECI voor.

Voor het puntverlies van La Blaugrana was dit nog maar 27,6 procent. Toch is de voorsprong van Atlético lang niet zo veilig als hij ooit leek. Begin februari werden de kansen van Atlético nog op 84,2 procent ingeschat, toen het team van Simeone liefst tien punten los stond aan kop.

Stand La Liga voorafgaand aan FC Barcelona – Atletico Madrid

Na 34 speelronde staat Atletico bovenaan. Ze ploeg uit Madrid heeft 76 punten. Real Madrid volgt op een tweede plaats. Los Blancos verzamelde in de eerste 34 wedstrijden 74 punten. FC Barcelona heeft ook 74 punten. Ook Sevilla (waar Luuk de Jong en Karim Rekik spelen) ligt nog op de loer. Die ploeg heeft 70 punten en speelt op de achtergrond dus nog een rol.

Atletico speelt na de kraker tegen Barcelona nog tegen Real Sociedad (thuis), Osasuna (thuis) en Real Valladolid (uit). Real Madrid komt dit weekeinde uit tegen outsider Sevilla (in Madrid) en zal daarna nog aantreden tegen Granada (uit), Athletic de Bilbao (uit) en Villarreal (thuis).

FC Barcelona speelt dit seizoen met Frenkie de Jong, Lionel Messi en alle andere vedetten nog tegen Levante (uit), Celto de Vigo (thuis) en Eibar (uit). De ploeg van Koeman heeft op papier dus het makkelijkste programma, maar wat zegt dat in deze fase van de competitie?

Volg al het voetbalnieuws over FC Barcelona, Atletico Madrid en Real Madrid via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie