Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO2020 Topper in Groep F: Portugal – Frankrijk

EURO2020 Topper in Groep F: Portugal – Frankrijk

Komende woensdag vindt de derde speelronde in Groep F van het EK plaats. Op het programma staan twee belangrijke wedstrijden in deze ‘poule des doods’, waarin Frankrijk, Portugal, Duitsland en Hongarije zitten. Woensdag staan Duitsland en Hongarije tegenover elkaar, terwijl ook Portugal en Frankrijk gaan uitmaken wie zich plaatst voor de volgende ronde. De absolute topper is deze dag natuurlijk Portugal – Frankrijk.

Portugal – Frankrijk

In Groep F is er na twee speelrondes nog helemaal niks zeker. Dat geldt in mindere mate voor Frankrijk, de topfavoriet voor de eindzege dit EK. De ploeg won de belangrijke eerste wedstrijd tegen Duitsland met 1-0, maar speelde verrassend gelijk tegen Hongarije in hun tweede wedstrijd met 1-1. Door dat resultaat mag zelfs Hongarije nog hopen op een plek in de volgende ronde, maar zal dan wel moeten winnen van Duitsland.

Frankrijk voert momenteel Groep F aan met vier punten, terwijl Duitsland en Portugal beide drie punten hebben. Portugal won de eerste wedstrijd moeizaam van Hongarije met 3-0, waarbij alle doelpunten in de slotfase vielen. De tweede wedstrijd verloor het met 4-2 van Duitsland.

Voor beide landen geldt, dat zij plaatsing voor de volgende ronde in eigen hand hebben. Frankrijk hoeft zich daarbij eigenlijk het minst zorgen te maken. Met vier punten kan het bij een nederlaag tegen Portugal nog als derde eindigen, maar ook de beste vier nummers drie plaatsen zich voor de volgende ronde. Met de huidige vier punten hoort Frankrijk daar al bij.

Tegenstander van Oranje hoogstwaarschijnlijk nummer drie Groep F

Toch zullen zowel de Fransen als de Portugezen die derde plaats willen ontlopen. Mocht het land dat derde wordt namelijk doorgaan naar de volgende ronde, dan treffen zij daarin namelijk, zeer waarschijnlijk, Nederland. De poulewinnaar treft normaal gesproken een land dat iets minder sterk is, op papier althans.

Dus Frankrijk zal ongetwijfeld deze wedstrijd niet zien als een veredeld oefenpartijtje. Zij hebben echter wel een licht voordeel ten aanzien van Portugal. Die ploeg kan bij verlies namelijk zomaar eens uitgeschakeld zijn voor de volgende ronde, omdat het dan niet bij de beste nummers drie eindigt. Mocht het verliezen en Hongarije verrassend weten te winnen van de Duitsers, dan is het zelfs direct uitgeschakeld, omdat het land dan zelfs vierde wordt in de poule.

Bij winst is Portugal in ieder geval geplaatst en ontloopt het tevens Nederland in de volgende ronde. Frankrijk wordt in dat geval tweede of derde, afhankelijk van het resultaat bij Duitsland – Hongarije. Als Duitsland dan wint, wordt Frankrijk derde. Speelt Duitsland gelijk, dan wordt Frankrijk tweede op basis van onderling resultaat. Verliest Duitsland, dan eindigen Frankrijk en Hongarije allebei met vier punten en moet doelsaldo uitmaken wie er tweede of derde wordt. Beide landen zullen dan in ieder geval verzekerd zijn van de volgende ronde.

Kortom: Woensdag is niet alleen een mooie, spannende dag op het EK, maar is het ook een dag waarop wellicht de tegenstander van Nederland bekend wordt in de volgende ronde. Ook dat hangt nog af van wedstrijden in de andere poules, maar desondanks worden de wedstrijden in Groep F woensdag iets om naar uit te kijken.

Zowel Duitsland – Hongarije als Portugal – Frankrijk worden woensdag 23 juni gespeeld om 21.00 uur. Ben jij al klaar voor deze clashes? Volg al het EK voetbalnieuws vanaf de eerste rij op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie