Momenteel jij en 95 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Singapore mag eerste Olympische Jeugd Spelen organiseren

Singapore mag eerste Olympische Jeugd Spelen organiseren

Singapore heeft in 2010 de eer om als eerste land ter wereld de zomereditie van de Olympische Spelen voor de jeugd te organiseren. Dat maakte voorzitter internationaal olympisch comité IOC, Jacques Rogge, donderdag in het Olympisch museum in Lausanne bekend. Signapore kreeg de voorkeur van het IOC boven de andere kandidaat-steden, waaronder Moskou, Hamburg, Debrecen, Poznan, Bangkok en Turijn.

Aan de eerste editie van de Olympische Jeugd spelen zullen rond de 3500 atleten, in de leeftijdscategorie van 14 tot 18 jaar, van over de hele wereld deelnemen. In Signapore zullen in totaal 26 sporten op het programma staan voor de jonge sporters. Naast de traditionele disciplines als atletiek en zwemmen, is er ook BMX-fietsen en strandworstelen.

Jacques Rogge spreekt op de website van het IOC van een sleutelmoment voor de Olympische beweging. Rogge is erg opgewonden en ziet de Jeugd Spelen in Signapore met vol vertrouwen tegemoet. Naast het sportevenement zelf, organiseert het IOC tijdens het toernooi een educatie programma voor de deelnemers. In dit programma wil de organisatie de atleten de olympische waarden, de voordelen van sport voor de gezondheid, de sociale waarden en de gevaren van doping bijbrengen.

Door het organiseren van een Olympische Spelen voor de jeugd wil het IOC de afname in interesse van jongeren voor dit evenement terugdringen. Mede daarom trekt de Aziatische stad ruim vijftig miljoen uit om het evenement tot een succes te maken.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie