Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

NBA finale 2022: Golden State Warriors – Boston Celtics

NBA finale 2022: Golden State Warriors – Boston Celtics
Poll

Wie wint de NBA finale?

59%
41%

Deze week worden de laatste wedstrijden in de NBA finale 2022 gespeeld. De Golden State Warriors en de Boston Celtics hebben inmiddels vier van de maximaal zeven duels achter de rug. En is er nog niks beslist. Met een tussenstand van 2-2 gaan de ploegen Game 5 in. Sporttribune.nl blikt vooruit op de beslissende fase in de NBA finale 2022.

Statistieken NBA finale 2022

Op donderdag 2 juni begonnen beide teams aan het meest prestigieuze basketbaltoernooi ter wereld: de play-offs van de NBA. Als winnaars van hun Conference plaatsen de Warriors en de Celtics zich voor deze eindstrijd. De eerste wedstrijd vond in Boston plaats. De Celtics wisten dit onder leiding van sterspeler Tatum naar zich toe te trekken: 120 – 108.

Het tweede duel eindigde in een zege voor de Warriors. Zijn wonnen in eigen huis met 107 – 88 en brachten daarmee de stand op 1-1. Vervolgens wisten de Celtics en de Warriors hun thuiswedstrijden opnieuw te winnen waardoor het nu 2-2 staat.

Schema deze week

De NBA finals krijgen deze week een vervolg met maximaal drie duels. De eerste zal in de nacht van maandag 13 en dinsdag 14 juni (Nederlandse tijd) worden afgewerkt. Daarna volgt minimaal nog één game. Deze staat voor donderdag 16 juni gepland.

Mocht de stand na deze twee duels nog steeds gelijk zijn, dan wordt op zondag 19 juni de beslissende wedstrijd gespeeld. De winnaar daarvan mag zich NBA kampioen 2022 noemen.

Volg de NBA Finale 2022 climax

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de NBA finale 2022, basketbal en ander sportnieuws? Bookmark dan Sporttribune.nl en lees dagelijks sportnieuws uit de hele wereld. Gaat Stephen Curry met de Warriors opnieuw een titel pakken of gaat de hoofdprijs dit keer naar de Celtics en hun sterspeler Jayson Tatum?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie