Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Bookmakers

Wedden op sport doe je bij een bookmaker. Een bookmaker is een wedkantoor en is een essentieel onderdeel bij het aangaan van een sportweddenschap. De bookmaker biedt namelijk tal van verschillende voorspellingen aan in de vorm van weddenschappen. Jij als wedder kan vervolgens bij de bookmaker een inzet plaatsen op deze voorspelling en krijgt bij een correcte uitkomst hier het beloofde geldbedrag voor uitgekeerd. Wedden op sport is dan ook ongelofelijk spannend en kan een sportwedstrijd onwijs in beleving en spanning verhogen. Er staat immers een mooi te winnen geldbedrag op het spel!

No. Bookmaker Bonus Bonusvoorwaarden Beoordeling Testrapport Ga naar site
* Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en wedrestricties zijn van toepassing. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieteninzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Kies altijd voor een bookmaker met Nederlandse licentie!

Wanneer je wilt wedden op sportwedstrijden is het zeer verstandig om dit te doen bij een bookmaker met een Nederlandse licentie voor het aanbieden van sportweddenschappen. Als wedder speel je op deze manier ten alle tijden onder vertrouwd toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Dit is het waakorgaan in Nederland dat toeziet op eerlijk spelverloop en strenge controles nastreeft op de gehele bedrijfsvoering en bijvoorbeeld het aanbod in weddenschappen. Dus wil je ook eens een wedje wagen? Kies dan altijd voor een betrouwbare bookmaker met een juiste licentie. Zij regelen alles voor je: het enige wat je hoeft te doen is te bepalen waar je precies op gaat wedden en hoeveel je gaat inzetten. Hier lees je meer over het vergelijken van verschillende bookmakers en waar je precies op moet letten voordat je gaat wedden.

Wat is een bookmaker?

Een bookmaker is een bedrijf die ervoor zorgt dat jij kunt wedden. Wil jij bijvoorbeeld op een voetbalwedstrijd wedden of op een andere sport? Dan kun je dat doen via een bookmaker. Meestal is dit een online bedrijf en in sommige gevallen kun je ook op een vaste standplaats gokken. Een bookmaker zorgt ervoor dat het wedden op jouw favoriete sport leuk is en voor geen stress zorgt. Je kunt precies aangeven op wie je gokt en op welk deel van de wedstrijd je wat wilt inzetten en hoeveel geld je precies gaat inleggen. De bookmaker bepaald dan hoeveel winstmarge er op jouw gok zit en nadat de wedstrijd is afgelopen krijg je jouw winst meteen uitgekeerd.

Online bookmakers vergelijken

Als je nog nooit online hebt gegokt en je gaat een beetje onderzoek dan, dan merk je dat je in een zee van informatie en opties valt. Er zijn enorm veel online bookmakers en het is lastig om zomaar een goede beslissing voor jou te maken. Daarmee willen we ook graag benadrukken dat geen bookmaker per se beter is dan de ander. Het kiezen van een bookmaker is enorm persoonlijk en het ligt er helemaal aan wat jij belangrijk vindt.

Wat zijn de verschillen in bookmakers?

Bookmakers kunnen verschillen in de verschillende opties die zij aanbieden. Ten eerste kan het verschillen in hoe je betaalt. Betaal je alleen via iDEAL of heb je bijvoorbeeld ook een online portemonnee nodig? Daarnaast kan de klantenservice van een bookmaker erg verschillen. Sommige klantenservices zijn 24/7 open en je kunt ze altijd bereiken via een supersnelle chatbox. Andere bookmakers hebben deze service helemaal niet, waardoor je alleen kunt gokken gedurende de dag en bepaalde openingstijden.

Een bookmaker maakt ook winst

Voordat je begint met online gokken via een bookmaker, realiseer je dan wel dat bookmakers ook winst maken. Zij maken winst over de verliezen en foute gokken die jij maakt. Toch kun jij wel een mooie winst behalen wanneer je aan het online gokken bent, vooral als je veel verstand hebt van de desbetreffende sport of league. Dan kun je dus precies bepalen wie en wanneer deze persoon of dit team gaat winnen. Toch komt bij het gokken op sport ook een beetje geluk kijken. Iedereen kent wel een bepaalde wedstrijd waar een team won die helemaal niet in de verwachting voor winnen stond. Als je daar dan op hebt gegokt, dan heb je een mooie klapper gemaakt!

Verschillende winst per bookmaker

Bookmakers kunnen verschillende quoteringen aanhouden. Als je bij bookmaker A bijvoorbeeld op team 1 wed, en bij bookmaker B ook op team 1, dan kan het zomaar zijn dat je bij bookmaker B veel meer winst maakt op het wedden op dit team. Als je zeker weet op wie je wilt gaan wedden, dan kun je dus verschillende bookmakers vergelijken om te zien waar je potentieel de meeste winst kunt gaan behalen. Dit is vooral interessant als je al helemaal weet op je wat je precies wilt gaan wedden.

Verschillende quoteringen bij bookmakers

Daarnaast is het ook vaak zo dat je op hele populaire teams niet zoveel winst kunt behalen, als op teams die minder populair zijn. Dat is natuurlijk logisch. Als iedereen namelijk op de grote favoriet gaat wedden, dan is de kans groot dat die favoriet wint en de bookmaker dus een groot verlies zal gaan draaien. Door te gokken op de underdog, kun je jouw euro’s in een veel grotere waarde omtoveren. Mits de underdog ook wint natuurlijk, anders heb je jouw geld verloren. Door hoge quoteringen op partijen te zetten waar maar weinig mensen van verwachten dat ze winnen, kan de bookmaker jouw verleiden om op de underdog te gaan stemmen. Want wat als de underdog toch wint... Dan heb jij er een mooi zakcentje bij.

Vergelijken van bookmakers

Als je helemaal horendol wordt van al die verschillende bookmakers op het internet, dan is het verstandig om een vergelijkingswebsite te gebruiken die jou dat eerste steuntje in de rug geeft. Bij Sporttribune hebben we zo’n lijst. In deze lijst kun je er ook zeker van zijn dat er alleen officiële en veilige bookmakers te vinden zijn. Op die manier weet je zeker dat jouw geld veilig is wanneer je je in de online bookmakers wereld gaat begeven. Het vergelijken van verschillende bookmakers geeft jou de vrijheid om zelf te kiezen welke bookmaker het beste bij jou past, waardoor jij het meeste spelplezier zal beleven.

Bescherming van de Kansspelautoriteit

In Nederland kennen we de bescherming van de Kansspelautoriteit. Zij houden toezicht op de verschillende bookmakers om te kijken of het gokken allemaal wel betrouwbaar is en of de klant niet zomaar al zijn geld kan verliezen. Een goede bookmaker moet ook beschikken over een Europese licentie. Wanneer zij dit niet hebben, zijn ze niet officieel ingeschreven. Dan weet je dus niet zeker of je deze bookmaker kunt vertrouwen. Het wordt daarom altijd aangeraden om alleen met een bookmaker in zee te gaan die beschikt over deze Europese licentie.

Geschiedenis van het gokken

Gokken is altijd al populair geweest onder mensen en je vindt het ook op elk werelddeel terug. We startten met het spelen van spelletjes met dingen die we in de natuur en in onze directe omgeving konden vinden, zoals stenen, schelpen en botten. Hier konden mensen vroeger al hele leuke spelletjes mee spelen. De Romeinen zijn misschien wel de meest populaire groep die het spelen van spellen zo populair hebben gemaakt. Met klap op de vuurpijl natuurlijk de Olympische Spelen. Vroeger speelden de Romeinen al verschillende spellen waar gewed op kon worden. Daardoor kwamen mensen van heel ver weg ook naar deze wedstrijden toe. Natuurlijk omdat ze nieuwsgierig waren naar wat er precies tijdens de wedstrijd ging gebeuren, maar ook om een gokje te wagen en een fijne winst mee terug naar huis te nemen.

Terug naar nu: de online gokwereld

Tegenwoordig speelt het meeste gokken af in de onlinewereld. Er zijn verschillende apps die je op je telefoon kunt installeren of websites die je kunt bezoeken om online te gaan gokken. Dit heeft ervoor gezorgd dat gokken steeds toegankelijker en makkelijker voor mensen wordt. Je kunt online al voor een paar euro starten waardoor het maar een lage drempel is om te starten met gokken. Een nadeel van de online gokwereld is dat het erg verslavend kan zijn: juist omdat het zo makkelijk is en ook omdat het 24/7 doorgaat en je altijd wel ergens een gokje kunt wagen. Wanneer je start met gokken, wees je hier dus van bewust en zorg ervoor dat je alleen gokt wanneer je er plezier uithaalt. Ook is het verstandig om alleen te gokken met geld dat je over hebt. Wanneer je dan verliest, is er geen man over boord en kan je nog prima je rekeningen betalen.

Starten met online wedden

Wanneer je hebt besloten dat je wilt gaan starten met het online gokken via een bookmaker, dan moet je eerst bepalen welke bookmaker het beste bij jou past. Het beste is om hiervoor een vergelijkswebsite te gebruiken die jou kan helpen zien wat de voor- en nadelen van elke bookmaker zijn. Je zult zien dat veel bookmakers graag nieuwe klanten willen hebben, waardoor ze vaak aantrekkelijke welkomstbonussen hebben. Dit kan ervoor zorgen dat je meteen met een leuk potje kan starten met wedden. Ook kun je extra bonussen ontvangen wanneer je jouw vrienden overtuigd om ook bij deze bookmaker te gaan wedden. Dit zijn allemaal leuke voordelen die jou weer een eindje op weg kunnen helpen.

Voor welke bookmaker moet ik kiezen?

Wanneer je gaat starten met het wedden op verschillende sportwedstrijden, dan is het belangrijk dat je hiervoor een goede bookmaker zoekt die bij jou past. Het is verstandig om ten alle tijden voor een bookmaker te gaan die een officiële Europese licentie heeft, zodat je zeker weet dat dit bedrijf betrouwbaar is en veilig met jouw geld omgaat. Daarnaast kan de manier van betalen ook belangrijk zijn. Veel bookmakers maken gebruiken van transacties via iDEAL of PayPal. Dit zijn beide betrouwbare bedrijven, waardoor je zeker weet dat jouw geld veilig is. Bookmakers zijn er voor jou, zodat jij op een leuke en veilige manier kunt wedden op je favoriete teams. Kies daarom ook altijd voor een bookmaker waar jij je goed bij voelt en waar je precies kunt doen wat jij wilt. De perfecte bookmaker bestaat niet, maar de perfecte bookmaker voor jou bestaat wel! Voordat je start met het wedden, doe dan een goede vergelijking, bijvoorbeeld via Sporttribune, zodat je met een goed gevoel kunt starten met het wedden op jouw favoriete teams.

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie