Momenteel jij en 43 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Bingoal

Claim €40 aan free bets
✓ Nederlandse licentie
7.8/10

Het Belgische Bingoal heeft al een hele geschiedenis achter de rug. De bookmaker begon in de jaren 80 als aanbieder van weddenschappen op paardenraces. Toen nog onder de naam Belgische PMU, maar sinds 2008 kunnen onze zuiderburen wedden bij Bingoal. Die naamsverandering was meteen de start van een veel uitgebreider wedaanbod. Sinds het najaar van 2021 heeft Bingoal zijn sportsbook ook openstaan voor Nederlandse wedders. Als je hier wilt wedden moet je om de lagere odds en de ontbrekende livestream heen kunnen kijken. Maar met #OddsRequest en de snelle Bingoalizi-weddenschappen lukt het Bingoal wel om een eigen identiteit te creëren.

Het is even wennen aan het platform van Bingoal

Bingoal.be kreeg in bingoal.nl eindelijk een Nederlands broertje. De platforms zijn bijna identiek, op een paar details na. Want in de ‘O’ van Bingoal wappert toch echt de rood-wit-blauwe vlag en de speciale Dutch Corner heeft in het Nederlandse sportsbook een mooie plek veroverd.

Het Bingoal sportsbook heeft een logische indeling en is daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Toch moeten veel gokkers wel wennen aan het platform van deze bookmaker. Het kleine lettertype en de wedstrijden die in het overzicht heel kort op elkaar staan, zorgen namelijk voor een wat chaotisch geheel. Het wordt nog lastiger om orde te scheppen wanneer je de live kalender bekijkt. Alle sporten staan door elkaar waardoor je enorm gefocust moet zijn om de juiste wedstrijd eruit te filteren. Kortom, qua design valt er echt iets te verbeteren aan het Bingoal sportsbook. Een app is niet aanwezig, maar de mobiele website werkt verrassend goed.

Een mooi wedaanbod met een paar kleine verrassingen

Door het kleine lettertype en de wedstrijden/odds die kort op elkaar staan gepropt, lijkt het erop dat Bingoal zo veel mogelijk informatie in één scherm wil vangen. Misschien een logische keuze, want deze bookmaker heeft veel om op te wedden. De lijst bestaat uit een kleine 25 sporten, en een aantal van die sporten zijn lang niet overal te vinden. Zo kun je bij Bingoal wedden op squash, waterpolo, beachvolleybal en badminton. Er zijn genoeg bookmakers die deze kleinere sporten liever links laten liggen.

Ook als je niet per se dit soort kleine sporten opzoekt, heb je bij Bingoal veel keuze. Het Grand Slam tennis, Champions League voetbal of de volgende etappe van de Tour de France… het heeft allemaal een plek bij deze bookmaker. Een Bet Builder ontbreekt helaas, maar met een combinatie- of systeemweddenschap kun je de waarde van je wedbriefje toch flink verhogen. Met zijn statistieken (te herkennen aan het kleurrijke logo in het wedstrijdoverzicht) helpt de bookmaker je op weg.

Live wedden mét Match Tracker, maar zonder livestream

De reguliere wedstrijdstatistieken helpen je bij je voorbereiding op een pre-match weddenschap. Wed je liever live? Ook dan kun je zomaar geluk hebben met Bingoals Match Tracker. Via deze Match Tracker (die helaas lang niet bij alle sportwedstrijden beschikbaar is) houdt de bookmaker je live op de hoogte van alles wat er op het veld of de baan gebeurt. Die informatie heb je ook hard nodig, want een livestream is niet aanwezig.

Durf jij te vertrouwen op de inschatting van de bookmaker?

Heb je geen zin om helemaal in de statistieken te duiken? Of heb je gewoon te weinig tijd voor een zorgvuldige analyse, maar wil je wel graag wedden? Laat de reguliere lijst met weddenschappen dan los en focus je op Bingoalizi. Bij deze snelle weddenschappen doen de odds al het werk.

Bookmakers doen grondig onderzoek voordat ze de odds van hun weddenschappen online zetten. Als deze odds ver uit elkaar liggen, kun je ervan uitgaan dat je bij je eigen analyse tot dezelfde conclusie zou komen. Met Bingoalizi sla je je eigen onderzoek gewoon over, want je krijgt een paar weddenschappen voorgeschoteld waarbij de odds een duidelijk beeld geven. Wat te denken van een Ligue 1-wedstrijd tussen het grote Paris Saint-Germain en laagvlieger Angers? De odds voor een 1×2 weddenschap staan op 5.60 (Angers), 4.60 (gelijkspel) en 1.55 (PSG). Dit is veelzeggend over de match die komen gaat.

De snelle Bingoalizi-weddenschappen hebben twee nadelen. Ze zijn puur bedoeld voor de voetbalfan en je legt je lot echt in de handen van de bookmaker. Toch is Bingoalizi een interessante toevoeging aan het sportsbook.

De odds zijn niet de hoogste, #OddsRequest maakt veel goed

Het Belgische Bingoal blinkt niet meteen uit in de hoogst mogelijke quoteringen. Als je bij deze bookmaker speelt, loop je dus regelmatig geld mis. Dat betekent niet dat Bingoal standaard lagere odds aanbiedt dan zijn concurrenten. Er zijn genoeg weddenschappen waarbij de bookmakers op hetzelfde niveau zit als de rest, maar je moet wel een beetje geluk hebben. Gelukkig biedt Bingoal ook weddenschappen aan met verhoogde noteringen. Het loont zich om die bets in de gaten te houden, al is het lijstje korter dan bij veel andere online wedkantoren.

Aan de weddenschapslijst met verhoogde odds kun je weinig veranderen. Op de rest van het sportsbook heb je dankzij #OddsRequest wél invloed. Want ontbreekt er een weddenschap (en dus ook de bijbehorende odds), dan kun je via Twitter een verzoek indienen. Als Bingoal jouw voorstel goedkeurt, wordt de weddenschap in het sportsbook opgenomen.

Er staan mooie bonussen op je te wachten

In Nederland heerst vaak het idee dat Belgen bescheiden zijn. Wanneer je op zoek gaat naar de bonusacties van bookmaker Bingoal, wordt dat idee alleen maar sterker. Er is amper informatie te vinden over een welkomstbonus en eventuele andere promoties. Dat komt niet doordat ze er niet zijn, maar doordat het in België verboden is om met allerlei bonussen te pronken. Toch levert je inschrijving bij Bingoal iets extra’s op. Nieuwe spelers profiteren van een 100% stortingsbonus (tot 250 euro) en de vaste groep met gokkers krijgt regelmatig een free bet of cashbackbonus cadeau.

Kom je er niet helemaal uit als je aan het wedden bent bij Bingoal? De FAQ-pagina kan uitkomst bieden. Staat je vraag er niet tussen, dan is er altijd nog de Bingoal klantenservice. De beperkte bereikbaarheid (bijvoorbeeld geen 24-uurs dienst en geen live chat) is een behoorlijk minpunt.

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie