Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wedden op de tweede seizoenshelft van de Eredivisie 2022/2023

Wedden op de tweede seizoenshelft van de Eredivisie 2022/2023
Poll

Wie wint volgens jou Eredivisie 2022/2023?

32%
40%
16%
12%

Wat zeggen de sport- en dataexperts bij de wedkantoren?

De Eredivisie is weer van start gegaan na al het WK voetbal geweld afgelopen november en december. Maar nu de Eredivisie weer aftrapt en alle voetbalclubs de tweede helft van het seizoen 2022/2023 ingaan, zijn we ook benieuwd hoe en welke clubs goed gaan presteren en het seizoen succesvol kunnen afsluiten. Terwijl de teams zich voorbereiden op de spannende wedstrijden die voor hen liggen, doen bookmakers hun voorspellingen over welke teams bovenaan de tafel zullen eindigen. Voetbal bookmakers zijn wat betreft voorspellingen met hun analisten en data-experts altijd goede graadmeters. Dus! Laten we eens kijken naar een aantal van deze voorspellingen en zien hoe ze overeenkomen met wat sportdeskundigen bij de wedkantoren zeggen.

Eredivisie voorspellingen van bookmakers

Wat direct opvalt is dat de bookmakers niet meegaan in de huidige top 3 posities in de Eredivisie stand. Feyenoord staat momenteel op nummer 1 met 37 punten en wordt gevolgd door AZ Alkmaar met totaal 33 punten in dit seizoen. Ajax Amsterdam, traditioneel de laatste jaren de sterkste voetbalclub in het Nederlandse voetbal, staat samen met een andere grootmacht op 32 punten en moet het doen met de derde positie momenteel. PSV Eindhoven heeft met een minder hoog doelsaldo de vierde positie.

Ondanks de huidige Eredivisie stand voorspellen de bookmakers dat Ajax Amsterdam dit seizoen waarschijnlijk alsnog als kampioen zal eindigen. Dit zou normaliter niet als een verrassing moeten komen, al lijkt voor wedden op de Eredivisie 2023 dit seizoen toch een andere wending te krijgen. Met statistieken uit vorige edities heeft Ajax vier opeenvolgende competitietitels gewonnen en staat daarmee wel alsnog hoog aangeschreven als kanshebber.

Ajax kampioen samen met Feyenoord, de bookmakers favoriet

Voorspel je met een Ajax weddenschap van de Amsterdamse ploeg de landstitel bij de Nederlandse goksites voor wedden op voetbal, dan ben je met 2.75 als quotering momenteel bij een positieve uitkomst vermenigvuldigd met je gekozen inzet. Feyenoord krijgt deze zelfde quotering mee, maar wordt op de tweede positie aangegeven door de bookmakers en geeft Ajax als kampioen de voorkeurspositie. Voorspel je een Top 2 plek als eindstand? Dan krijg je voor Feyenoord en zowel Ajax een odd van 1.50 keer uitbetaald.

PSV Eindhoven met 3.00 als odd

PSV Eindhoven heeft niet het beste seizoen en statistiek dit seizoen te pakken en wordt door de bookmaker experts met een quotering van 3 keer je inleg als kampioen gewaardeerd. De quotering geeft PSV momenteel de derde positie in de lijst, maar wijkt vrijwel niets af van de huidige nummer één en twee. Nederlandse Bookmakers zien dus zeker nog kans voor de ploeg uit Eindhoven. Een PSV weddenschap wordt in ieder geval goed gewaardeerd en levert met een inzet toch leuk drie keer het ingelegde bedrag op!

Naast Ajax kiezen de bookmakers ook PSV Eindhoven en Feyenoord Rotterdam voor een plek in de top drie dit seizoen. Ook AZ Alkmaar schurkt tegen de top 3 aan bij de wedkantoren, wat niet zo gek is met een huidige runner-up positie in de stand. AZ Alkmaar, de huidige nummer twee niet te vergeten, krijgt een erg hoge odds waardering en levert met een Eredivisie weddenschap maar liefst 9 keer je inleg op. Opvallend hoge odds voor een nummer twee en misschien voor de gedurfde gokker toch een gokje waard.

Voetbalgokken.nl kwam onlangs nog met een analyse dat de bookmakers met zo’n hoge quotering wellicht een blinde vlek hebben en nog niet goed op waarde schatten wat de ploeg uit AZ Alkmaar dit seizoen zou kunnen neerzetten. In de statistiek op de website zien we in ieder geval volop kansen en voor de gokkers onder ons nog belangrijker misschien, bijzonder hoge quoteringen. Weet AZ de huidige top 2 positie te behouden, zien we dat 3.00 keer je inleg wordt gegeven bij bookmaker Betcity.

Dus wat wordt het volgens jou? Komt er nog een verassing in de tweede seizoenshelft van Eredivisie 2022/2023? Gaat Feyenoord of AZ Alkmaar de nummer 1 plek weten te behouden of weten te bemachtigen? Of gaat de Nederlandse voetbalreus er – zoals de bookmakers toch voorspellen – uiteindelijk weer met de landstitel ervan door? Eén ding is in ieder geval absoluut zeker, het tweede deel van de Eredivisie wordt dit seizoen bijzonder spannend en Eredivisie weddenschappen kunnen zomaar verassingen, extra spanning en hoge winbedragen met flinke odds opleveren!

Het is belangrijk dat je daarbij niet doorslaat en een eventuele weddenschap altijd blijft zien als een spel. Je moet daarbij ook 18 jaar of ouder zijn wil je kunnen deelnemen bij één van de beschikbare aanbieders in Nederland voor wedden op voetbal en de Eredivisie. Wed verantwoord en voorkom zo gokproblemen en eventuele kansspelverslaving wat gokken tot gevolg kan hebben. Daarom is het ook belangrijk om de landelijke slogan extra te benadrukken:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie