Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Allesbeslissende elfde leg brengt Barney de wereldtitel

Allesbeslissende elfde leg brengt Barney de wereldtitel

Raymond van Barneveld heeft voor de tweede maal op het PDC World Darts Championship een meesterstuk geleverd. Eerder kwam hij al vanaf 3-0 terug tegen Colin Lloyd en Barney haalde hetzelfde huzarenstukje uit tegen Phil Taylor. De Nederlander pakte in de elfde leg van de dertiende set zijn vijfde wereldtitel en zijn eerste bij de PDC. Vijf matchdarts miste hij onderweg, maar tops leverde hem uiteindelijk de zege.

Afgelopen februari stapte Van Barneveld over van de BDO naar de PDC, met hoofdzakelijk één doel. Hij wilde zich meten met Phil Taylor en als het even kon op het WK. In Purfleet werd twee weken geleden dan ook begonnen met een droomfinale in het verschiet. Beide darters rolden eenvoudig door het toernooi, alleen ontstapte de Nederlander in de tweede ronde tegen Colin Lloyd. De finale moest een zinderende onknoping van het WK worden, maar lang leek het daar niet op.

Taylor liep weg naar 3-0 en in die drie sets kon Van Barneveld maar één leg winnen. In de Circus Tavern is Taylor zo goed als ongeslagen. Op veertien edities had hij pas twee maal een partij verloren en hij was ver op weg naar zijn twaalfde titel in Purfleet. Het liep anders. The Power kon zijn hoge niveau niet vasthouden en Barney schakelde juist een tandje bij. Een 3-0 winst in de vierde set, met een 170-finish bracht hem op gang. Hij kwam steeds dichter bij een tweede break om uiteindelijk bij 5-5 op gelijke hoogte te komen.

Met een 78-finish pakte Van Barneveld zelfs de elfde set voor een 6-5 voorsprong. Ook de twaalfde set ging tot de vijfde leg. Met zijn derde pijl gooide Taylor dubbel zestien, terwijl Barney klaar stond op een dubbel. Het PDC WK moest beslist worden in de dertiende set en uiteindelijk zelfs in de allerlaatste elfde leg. Onderweg had Van Barneveld al vier pijlen voor de wedstrijd gemist.

De laatste leg begon met het gooien op de bull. Taylor gooide de enkele bull, waarna de Nederlander hem er precies bovenop gooide. Na een 100 van Barney volgde Taylor met een keiharde 180’er. Hij leek daarmee een dreun uit te delen, maar Van Barneveld gooide ook de maximale score. Vanaf 116 gooide hij de eerste pijl op tops nog net mis, maar daarna was het raak. Met éénentwintig 180’ers in de finale gooide Van Barneveld een record. Hij is ook de eerste niet Engelssprekende winnaar. Naast Taylor wisten enkel Dennis Priestley en John Part het PDC WK te winnen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie