Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Barney: “Het gooien voelt gek en ik snap het niet”

Barney: “Het gooien voelt gek en ik snap het niet”

Raymond van Barneveld won op overtuigende wijze zijn kwartfinalepartij op het PDC World Darts Championship. Alan Tabern werd met 5-0 aan de kant gezet, maar toch was de Nederlander niet tevreden. Voor de camera van SBS6 liet hij weten dat het niet zo liep als het wel liep in de oefenruimte.

“Ik sta al drie uur in te gooien en alles valt soepel. Dan ga je op het podium staan en moet je zoeken. Het voelt gek en niet zoals het ingooien voelde. Ik snap het gewoon niet. Hier vallen ze waanzinnig, maar op het podium niet. Maar de dubbels vielen wel ontzettend goed.”

Ondanks dat was het gemiddelde van Van Barneveld naar behoren en was zonder de zwakke tweede set zelfs uitstekend geweest. “Die tweede set was behoorlijk minder, maar het voelt lekker. Het publiek is op m’n hand, maar het blijft Engeland – Nederland. Ik blijft scherp, ook bij een 4-0 voorsprong.”

Als hij vooruit kijkt blijft de finale halen zijn doel. Daarvoor moet hij wel eerst winnen van Andy Jenkins. “Hij is ook een fantastische spelen en ken ik al jaren. Zijn vader is onlangs overleden en dat geeft hem een extra drive. Vergeet niet dat je dan een stapje extra kunt doen.” Titelverdediger Phil Taylor zal dan vermoedelijk zijn tegenstander zijn. Van Barneveld: “De ontmoeting met Andy Hamilton zal wel een waanzinnige partij worden. Ik houd me daar alleen voorlopig niet mee bezig en ga me voorbereiden op m’n eigen halve finale.”

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie