Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Belgian Open Darts 2022: Kan Michael van Gerwen de wereldtop verslaan?

Belgian Open Darts 2022: Kan Michael van Gerwen de wereldtop verslaan?

Afgelopen week vond in Amsterdam de finale van de World Series of Darts plaats. Michael van Gerwen verloor daarin in een vroeg stadium, waardoor hij niet voor de vijfde keer eindwinnaar werd. Gerwyn Price won in de finale van de Nederlander Dirk van Duijvenbode en is daardoor ook topfavoriet voor het laatste European Tour toernooi: de Belgian Open Darts 2022. Sporttribune.nl blikt vooruit op dit PDC dartstoernooi.

Belgian Open Darts 2022

De Belgian Open Darts 2022 is pas de tweede editie van dit dartstoernooi. In 2020 werd de allereerste editie georganiseerd en in 2021 moest de organisatie de wedstrijden afgelasten vanwege coronamaatregelen door de Belgische overheid.

In 2020 was het toernooi wel een enorm succes, dus niemand bij onze zuiderburen hoefde lang na te denken of het in 2022 een vervolg kreeg. Gerwyn Price won de finale door Michael Smit met 8-3 te verslaan.

Gerwyn Price: “Ik zal moeilijk te verslaan zijn”

Titelverdediger Gerwyn Price blaakt van het zelfvertrouwen na de zege in de World Series of Darts in AFAS Live Amsterdam afgelopen weekend. Hij ziet zichzelf dan ook als de grote favoriet voor winst op de Belgian Open Darts 2022: “Ik ben dit jaar nog niet op mijn best geweest, maar ik word steeds beter. Dat voelde ik op de World Series al en daarom ga ik met veel vertrouwen naar België.”

“De komende jaren ben ik helemaal onverslaanbaar”

Volgens hem is dit één van de laatste momenten dat anderen een kansje hebben om van hem te winnen: “Ik denk dat ik over drie jaar vrijwel onverslaanbaar zal zijn. Alle anderen zijn allemaal ervaren. Michael Smith, Michael van Gerwen en Jonny Clayton hebben veel BDO gedaan. Ik ben hier echt nieuw in vergelijking met al die andere. Op de Belgian Open Darts zal ik heel moeilijk te verslaan zijn, maar in de komende jaren wordt dat helemaal onmogelijk.”

Wanneer is de Belgian Open Darts 2022

De Belgian Open Darts worden van vrijdag 23 september tot en met zondag 25 september gehouden. De wedstrijden worden afgewerkt in de Oktoberhallen te Lebbeke (Wieze, België). Gaat Price inderdaad onverslaanbaar zijn of kan Michael van Gerwen weer eens van zich doen spreken? Volg al het dartsnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie