Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Cazoo Grand Slam of Darts

Cazoo Grand Slam of Darts

Van zaterdag 13 november tot en met zondag 21 november wordt in het Engelse Wolverhampton gespeeld om de winst in de Grand Slam of Darts 2021. Wie wordt de opvolger van José de Sousa, die vorig jaar verrassend de eindwinst greep? Sporttribune.nl blikt vooruit op de Grand of Slam of Darts 2021.

Historie Grand Slam of Darts

De Cazoo Grand Slam of Darts 2021 wordt de vijftiende editie van de Grand Slam of Darts, georganiseerd door de Professional Darts Corporation. Het evenement keert tussen 13 en 21 november 2021 terug naar Aldersley Leisure Village, Wolverhampton, nadat het in 2020 achter gesloten deuren werd gehouden in de Ricoh Arena, Coventry. José de Sousa is de titelverdediger nadat hij vorig jaar James Wade met 16-12 in de finale wist te verslaan.

Favorieten Grand Slam of Darts 2021

De Sousa behoort niet tot de favorieten voor de editie van dit jaar. Gerwyn Price, Michael van Gerwen en Dimitri van den Bergh zijn de meest genoemde namen. Peter Wright, Joe Cullen en Jonny Clayton staan eveneens hoog in de polls bij de bookmakers en dartwebsites. Raymond van Barneveld doet ook mee en speelt daarmee zijn eerste grote toernooi sinds zijn comeback. Barney wordt echter niet gezien als kanshebber voor het bereiken of winnen van de finale van de Grand Slam of Darts 2021.

Raymond van Barneveld: “Ik kan niet wachten om weer op podium te staan”

“Ik ben echt in de wolken om terug te zijn in de Grand Slam of Darts, ik ben erg blij dat ik mij geplaatst heb voor dit schitterende toernooi”, vertelde Van Barneveld aan The Darts Show Podcast. “Ik kan niet wachten om weer op het podium te spelen met dit geweldige publiek en ik ga mijn uiterste best doen.”

Gary Anderson

Barney speelt in de eerste ronde van de poulefase tegen Gary Anderson, al jarenlang een topper in het circuit. “Ik ben momenteel hard aan het oefenen. Natuurlijk kan ik Gary verslaan. Ik kan iedereen verslaan als mijn hoofd goed is en als mijn darts in orde zijn. Als dat niet gaat gebeuren, maak je dan geen zorgen, ik ben in orde. Gary is niet in topvorm, maar dat zegt niets. Hij is nog steeds de tweede in de WK-finale van vorig jaar. Hij kan de zaken doen en dat weten we allemaal.

Poule des doods

Van Barneveld zit volgens velen in de ‘poule des doods’, want ook Michael Smith zit in dezelfde poule als Anderson en Barney. “Michael Smith is natuurlijk een taaie opponent. Hij is de enige speler ter wereld die me op tv heeft witgekalkt. Als hij in zijn ritme zit, is hij niet te stoppen. En dan is er nog Joe Davis, daar weten we niet veel over, maar hij kan zomaar de verrassing van deze groep zijn.”

“Ik heb niets te verliezen”

“Ik heb het gevoel dat ik niets te verliezen heb. Natuurlijk ga ik hier nu niet zeggen dat ik dit toernooi ga winnen of dat ik naar het WK of het Players Championship ga. Ik ben gewoon blij om weer op het grootste podium te staan. Dit is waar het allemaal om draait. Ik heb het gemist. De Grand Slam of Darts is een geweldige kans. Een week later gaan we naar de Players Championship Finals en twee weken later – het Wereldkampioenschap. Ik kan niet wachten op de volgende drie toernooien en ik ga ervoor zorgen dat ik er klaar voor ben.”

Wanneer is de Grand Slam of Darts 2021

De poulewedstrijden in de Grand Slam of Darts 2021 duren van 13 tot 17 november. Op 17 en 18 november zijn de eerste knock-outpartijen. De kwartfinales worden op 19 en 20 november afgewerkt en op zondag 21 november vinden de halve finales en de finale plaats. Volg alle dartactie vanaf je eigen online stoeltje op de eerste rij van Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie