Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

PDC World Cup of Darts 2021

PDC World Cup of Darts 2021

De zomer loopt tegen het einde en dat betekent dat ook de grotere dartstoernooien er weer aan zitten te komen. Van 9 tot en met 12 september wordt in de Sparkassen Arena in het Duitse Jena de PDC World Cup of Darts gehouden. Een toptoernooi waarbij de voltallige wereldtop aanwezig is in een poging 180 te gooien, een negendarter te scoren en natuurlijk wedstrijden te winnen door dubbels te raken. Sporttribune blikt vooruit de op Cazoo World Cup of Darts 2021.

Historie PDC World Cup of Darts

De PDC World Cup of Darts is een team darttoernooi georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC) en was een van de drie nieuwe toernooien die in 2010 op de PDC-kalender werden geïntroduceerd.

De eerste editie vond plaats in de Rainton Meadows Arena in Engeland. Nederland won dankzij Raymond van Barneveld en Stompé met 4-2. De tweede editie was in februari 2012 in Hamburg, Duitsland. Phil Taylor en Adrian Lewis wonnen die uitgave. Engeland won ook in 2013 en in 2014 was het opnieuw de beurt aan Nederland dat toen met Michael van Gerwen en Van Barneveld aantrad.

In 2015 vond het evenement plaats in de Eissporthalle Frankfurt, waar het bleef tot het in 2019 terugkeerde naar Hamburg toen het naar de Barclaycard Arena verhuisde. In 2020 werd het evenement gehouden in de Salzburgarena in Salzburg, Oostenrijk, en in 2021 keert het terug naar Duitsland, dit keer in de Sparkassen-Arena, Jena waar het team uit Wales, bestaande uit Gerwyn Price en Jonny Clayton (winnaars 2020), hun titel verdedigen. Er staat een totale prijzenpot van 350.000 pond op het spel!

Favorieten voor PDC World Cup of Darts 2021

Voor de editie van dit jaar is het wederom kijken naar Wales, waarbij opnieuw Price de kopman zal zijn. Ook Schotland, met Peter Wright, staat hoog in de kanshebberslijstjes. Uiteraard zijn ook Nederland en Engeland kansrijk. Beide landen behoren tot de topfavorieten. Engeland treed aan met James Wade en Dave Chisnall, terwijl het Nederlandse team met Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode in actie komt.

Outsider is België. Onze zuiderburen hebben met Dimitri van den Bergh en Kim Huijbrechts ook een ijzersterke line-up. Er zijn in totaal acht geplaatste landen die normaal gesproken ook voor de titel zullen strijden. Nederland opent het toernooi tegen Denemarken.

John Henderson: “Enorm trots dat ik mijn land mag vertegenwoordigen”

Namens Schotland komen Peter Wright en John Henderson in actie. Een interessante koppel. Henderson: “Er ligt wat druk op mij, omdat Peter de vorige keer dat hij won met Gary Anderson speelde. Maar ik ben enorm trots dat ik opnieuw mee mag doen. Ik denk dat het altijd speciaal is wanneer je je land mag vertegenwoordigen in een sport. Ik had gedacht dat vorig jaar mijn enige deelname zou zijn, daarom ben ik ook zo blij dat ik een nieuwe kans krijg.”

Australië eert Kyle Anderson

Voor Australië is het toernooi extra speciaal. Het is het eerste landentoernooi zonder de onlangs overleden Australische darter Kyle Anderson. Zijn vervanger, Demon Heta is dan ook super gemotiveerd om goed te presteren. Heta vormt bij Australië een koppel met Simon Whitlock. “De World Cup of Darts betekent enorm veel voor ons”, aldus Heta bij Online Darts. “Dit jaar trouwens nog extra, zowel Simon als ik hebben het gevoel dat we dit jaar met drie spelen, we willen de onlangs overleden Kyle Anderson immers eren met een geweldige prestatie.”

Wanneer is de Cazoo PDC World Cup of Darts

Het toernooi begint om donderdag 9 september. Titelverdediger Wales, dat net als vorig jaar door Gerwyn Price en Jonny Clayton is vertegenwoordigd, opent het toernooi tegen Finland. Het als eerst geplaatste Engeland, vertegenwoordigd door James Wade en Dave Chisnall, neemt het op tegen Brazilië. Nederland opent het toernooi tegen Denemarken, terwijl de Belgen in de eerste ronde tegen Griekenland uitkomen.

Volg al het dartnieuws rondom de World Cup of Darts, Michael van Gerwen en de PDC vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het dartnieuws platform waar je altijd de bullseye raakt!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie