Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Darts: Ladbrokes Masters 2022

Darts: Ladbrokes Masters 2022

In de Marshall Arena gelegen in de Engelse plaats Milton Keynes wordt van vrijdag 28 januari tot en met zondag 30 januari de Ladbrokes Darts Masters 2022 gehouden. In dit eerste grote PDC toernooi na het WK zullen alle toppers gebrand zijn om te scoren. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Ladbrokes Masters 2022.

Historie Ladbrokes Masters

De geschiedenis van de Ladbrokes Masters is kort. Het toernooi werd in 2013 georganiseerd en sloeg direct in als een bom. Topdarter Phil Taylor wist namelijk die allereerste editie van dit invitatietoernooi te winnen. De levende dartslegende deed dat door in de finale van Adrian Lewis te winnen: 10–1.

In 2015 wist Michael van Gerwen als eerste Nederlander dit toernooi op zijn naam te schrijven. Hij was in de finale te sterk voor die andere Nederlandse darttopper: Raymond van Barneveld. Barney had echter niets in te brengen tegen Mighty Mike, die met 11–6 de finale won. MVG maakte daarmee een begin aan een indrukwekkende reeks, want hij zou de Dart Masters daarna nog vier jaar op rij weten te winnen. De afgelopen twee jaar kwam Van Gerwen er echter niet aan te pas. Peter Wright won de 2020 editie door Michael Smith met 11-10 te verslaan en vorig jaar pakte Jonny Clayton de Masters titel door met 11-8 te winnen van good old Mervyn King.

Favorieten Ladbrokes Masters 2022

Voor de komende editie is 2020 winnaar Peter Wright één van de topfavorieten. De kersverse wereldkampioen deelt zijn favorietenrol met Gerwyn Price, de beste darter van dit moment. Van Gerwen vinden we op plek drie. De Brabander heeft een moeilijk jaar achter de rug en hoopt tijdens de Ladbrokes Masters 2022 weer aan te knopen bij zijn niveau van 2020 en daarvoor.

Michael van Gerwen over Ladbrokes Masters 2022: “Ontzettend veel zin in 2022”

“Ik ben blij dat 2021 voorbij is. En ik sta dan ook te popelen om in 2022 weer titels te gaan pakken. Ik voel me goed en de pijlen vliegen er momenteel lekker in, dus laat de Ladbrokes Masters maar beginnen”, aldus Van Gerwen die ook nog terugblikt op het afgelopen WK darts die hij vanwege een positieve coronatest via de zijdeur moest verlaten. “Dat was de grootste nachtmerrie die je kunt bedenken, echt klote. Een dikke streep door de rekening. Maar tegelijkertijd voor mij ook het signaal om 2021 te vergeten en mij te focussen op wat komen gaat. En ik moet zeggen dat ik daar echt ontzettend veel zin in heb.”

Afzeggingen Noppert en Aspinall

De Nederlander Danny Noppert ontbreekt op de Masters, net als Nathan Aspinall die vanwege een blessure moest afzeggen. Noppert wordt vervangen door Simon Whitlock, Aspinall zijn plek zal worden ingenomen door Devon Petersen.

Wanneer is de Ladbrokes Masters 2022

De Ladbrokes Masters 2022 worden gehouden van vrijdag 28 januari tot en met zondag 30 januari 2022. Op vrijdag openen de Pool Ratajski en de Duitser Clemens om 20:00 uur het toernooi. Ook Dirk van Duijvenbode komt op de eerste avond in actie. Hij speelt om 23:00 uur tegen Whitlock.

Volg al het dartnieuws rondom de Masters 2022, Gerwyn Price, Peter Wright en Michael van Gerwen via Sporttribune.nl: het online platform waar je altijd raak gooit met een plaatsje op de eerste rij!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie