Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Darts: World Grand Prix 2021

Darts: World Grand Prix 2021

Deze week wordt in de Morningside Arena in het Engelse Leicester de World Grand Prix 2021 darten gehouden. Michael van Gerwen overleefde maandagavond de eerste ronde niet. Ook Peter Wright en Gary Anderson vlogen al uit het sterk bezette dartstoernooi. Welke darter gaat nu wel met de eer strijken in de Morningside Arena? Sporttribune.nl blikt vooruit op het dartstoernooi genaamd: de BoyleSports World Grand Prix 2021.

Statistieken World Grand Prix

De World Grand Prix darts wordt al vanaf 1998 jaarlijks georganiseerd en start traditioneel op de eerste zondag van oktober. Aan het dartstoernooi nemen 32 darters deel; de top-16 van de PDC wordt gecompleteerd door 16 darters van de Pro Tour. Het knock-outsysteem bestaat uit vijf rondes.

In tegenstelling tot het gebruikelijke 501-spel kent de World Grand Prix een alternatief spelconcept. De deelnemers dienen iedere leg te openen en te beëindigen met een dubbel. Vorig jaar betekende dit toernooi de definitieve doorbraak van Dirk van Duijvenbode. Het haalde de finale en moest daarin zijn meerdere erkennen in Gerwyn Price: 5-2.

Favorieten World Grand Prix 2021

Price is ook voor deze editie weer de grote favoriet, zeker nu de ene na de andere topfavoriet al is gesneuveld. Naast Price maakte ook José de Sousa indruk in de eerste ronde. De Portugees steeg hierdoor met stip op de kanshebberslijstjes.

Van Gerwen kan na zijn vroege uitschakeling dus geen aanspraak meer maken op de titel. Van Duijvenbode vloog er zondag op de eerste speelavond ook al uit, maar Vincent van der Voort houdt samen met Danny Noppert – verantwoordelijk voor de uitschakeling van Mighty Mike – de Nederlandse eer hoog. Beiden behoren niet tot de favorieten voor eindwinst, maar zijn natuurlijk wel gevaarlijke outsiders op de World Grand Prix 2021.

Michael van Gerwen: “Ik was van slag omdat Noppert mij een valsspeler noemde”

“Hij zei tegen me dat ik een valsspeler ben. Dat ik aan het stampen was. Daarvan was ik een beetje over mijn toeren. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Dat heeft hij goed gespeeld. Dat moet ik mezelf kwalijk nemen. Maar natuurlijk word je door zoiets geraakt. Als iemand niet zo is, ben ik het. Daar baal ik zeker van”, zei hij voor de camera’s van  RTL 7.

“Ik neem het alleen mezelf kwalijk”

Noppert verklaarde dat hij niet valsspeler zei maar ‘vloerstamper’. Voor MiVG maakt het echter niets meer uit: hij is uitgeschakeld. “Ik was zo boos door de hele situatie. Je wilt hem dan zo graag pijn doen. Misschien wel zo graag dat het je de kop gekost heeft. Hij rondde het goed af. Mijn scorend vermogen was heel goed, maar ik kan het alleen mezelf kwalijk nemen.”

Gerwyn Price: “Ik speel momenteel best goed”

Voorafgaand aan dit toernooi was titelverdediger Price al topfavoriet bij de bookies. Nu Van Gerwen en Peter Wright al naar huis zijn, is de ster van Price alleen nog maar verder gerezen! Price won zijn eerste ronde partij (relatief) makkelijk. Hij versloeg Michael Smith met 2-0 en keek na afloop met een tevreden gevoel terug op de start van zijn toernooi. ”Volgens mij speelde ik best goed, zeker in de eerste set. Wellicht zette ik daarna iets te veel druk op mezelf om het hoge niveau vast te houden. Maar over het geheel genomen was het een prima wedstrijd.”

Nummer één van de wereld

Een goede prestatie op deze World Grand Prix brengt de Welshmen direct een stap dichter bij zijn doel: 2021 afsluiten als nummer één van de wereld. “Natuurlijk zit iedereen mij achterna, maar zolang ze mij blijven achtervolgen en ik niet hun hoef te achtervolgen, zit ik goed”,  aldus Price na zijn overwinning in de eerste ronde van de World Grand Prix darts 2021.

Wanneer is de finale van de World Grand Prix 2021

Het toernooi in Leicester duurt nog tot en met zondag 9 oktober in de Morningside Arena. De winnaar van de finale ontvangt een cheque van maar liefst 110.000 pond! Wil jij alles weten of darten, de (aankomende) dartstoernooien of de World Grand Prix 2021? Volg dan Sporttribune.nl en beleef de actie vanaf de eerste rij!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie