Momenteel jij en 223 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Deze week verder in Unibet Premier League Darts

Deze week verder in Unibet Premier League Darts

De Unibet Premier League Darts wordt deze week vervolgd in de Marshall Arena gelegen in het Engelse Milton Keynes. Vanaf maandag spelen de darters vier avonden op een rij. Er worden in Milton Keynes drie avonden gespeeld alvorens het op donderdagavond Judgement Night is. Daarna wordt afscheid genomen van de twee spelers die onderaan de ranking staan. 

Premier League Darts 2021

De Premier League Darts is de belangrijkste dartcompetitie ter wereld. Tijdens deze competitie strijden tien spelers van de Professional Darts Corporation, kortweg PDC, tegen elkaar om het kampioenschap. De eerste editie vond in 2005 plaats. Sindsdien is het toernooi flink in aanzien gestegen.

De edities van vorig jaar en dit jaar worden in blokken gespeeld vanwege de coronacrisis die in 2020 uitbrak. Hierdoor moest de Premier League van 2020 een paar maanden worden stilgelegd en op één locatie worden afgemaakt. Ook de finales werden verplaatst naar een andere locatie.

De wereldwijde coronaproblematiek is ook de reden dat de editie van 2021 in een soort toernooivorm gespeeld wordt en heeft telkens meerdere wedstrijddagen op één locatie. Dit is omdat er bij het restant van 2020 en de eerste 10 avonden van 2021 geen publiek aanwezig kan zijn door de coronamaatregelen. De darters zelf hoeven door deze constructie ook minder te reizen.

Tussenstand

Jonny Clayton is de (verrassende) koploper in de Premier League Darts 2021. Hij won tot nu toe drie partijen, speelde eenmaal gelijk en verloor alleen van Rob Cross: 3-7. Nathan Aspinall volgt op plek twee, vlak voor Michael van Gerwen. Beiden hebben zes punten uit vijf duels. Van Gerwen won aan het einde van het eerste speelblok van James Wade (7-3) en speelde gelijk tegen Aspinall (6-6).

De Belg Dimitri van den Bergh is vierde in de tussenstand na vijf speelronden. Ook hij heeft zes punten verzameld. Dat geldt overigens ook voor de nummer vijf van de ranglijst: Peter Wright.

Cross is zesde, Gary Anderson zevende en James Wade achtste. Zij zijn allen nog ‘veilig’. Voor Jose de Sousa (negende) en Glen Durrant (tiende en laatste) wordt het bikkelen. Zij moeten minimaal een paar plaatsen stijgen om ook na deze week nog in de race te zijn voor de titel.

Speelschema Premier League Darts

Maandag begint Cross tegen Anderson, gevolgd door De Sousa tegen Wade. Daarna is koploper Clayton aan de beurt, hij gooit tegen Van den Bergh. Nummer laatste Durrant treft Van Gerwen en de avond wordt afgesloten met de partij tussen Aspinall en Wright.

Dinsdag vervolgt de competitie met Durrant – De Sousa, Cross – Van den Bergh, Aspinall – Clayton, Wright – Wade en Van Gerwen sluit de tweede speeldag van het tweede blok af tegen Anderson.

De derde speeldag (21 april) begint opnieuw Cross als eerste. Hij treft Aspinall. Anderson speelt tegen Van den Bergh en Van Gerwen mag tegen De Sousa gaan gooien. James Wade zoekt naar de winnende dart tegen Clayton, terwijl de avond wordt besloten met Wright – Durrant.

Donderdag 22 april begint Judgement Night met de kraker Clayton – Michael van Gerwen. En daarna wordt de eindstrand voor de play-offs bepaald door de wedstrijden Durrant – Cross, De Sousa – Wright, Aspinall – Anderson en de slotpartij is die tussen Van den Bergh en Wade.

Volg al het dartnieuws via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie