Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Dutch Darts Championship 2023: Michael van Gerwen heeft ‘zin in dit weekend’

Dutch Darts Championship 2023: Michael van Gerwen heeft ‘zin in dit weekend’

In het WTC te Leeuwarden wordt de eerste editie van de Dutch Darts Championship 2023 gehouden. Tijdens dit toernooi behorende tot de PDC Europe Tour is Michael van Gerwen de grote favoriet, maar ook Michael Smith, Gerwyn Price en Peter Wright zijn in de Friese hoofdstad om een gooi te doen naar de eindzege. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Dutch Darts Championship 2023!

Statistieken Dutch Darts Championship2023

De Dutch Darts Championship is een darttoernooi dat tot en met 2019 onderdeel uitmaakte van de European Tour van de PDC. Sinds 2022 maakt het deel uit van de World Series of Darts. Het toernooi werd in 2012 voor het eerst gespeeld in Nuland en heeft sindsdien in verschillende plekken in Nederland plaatsgevonden. De eerste editie werd gewonnen door Simon Whitlock. Michael van Gerwen wist het toernooi vijf keer op rij te winnen, maar stond vorig jaar niet in de finale.

Dirk van Duijvenbode haalde de eindstrijd wel, maar moest in die finale (diep) buigen voor de Belgische darter Dimitri van den Bergh. In het Ziggo Dome te Amsterdam won de Belg met maar liefst 8-2 van onze landgenoot.

Speciaal aan deze editie is de terugkeer van Gary Anderson op de Europese Tour. De Schot heeft sinds 2016 niet meer deelgenomen aan de European Tour, maar hij kwam door beslissende etappes tegen Tony Martinez en Devon Petersen om zijn zevenjarige afwezigheid op de European Tour in dramatische stijl af te sluiten.

Michael van Gerwen: “Kan het alleen mezelf kwalijk nemen”

Michael van Gerwen was op 25 april jarig, maar veel plezier beleefde hij daar op het dartspodium nog niet aan. Tijdens de 13e speelronde van de Premier League of Darts ging MVG er opnieuw vroeg uit door een nederlaag tegen Peter Wright. “Weer een frustrerende avond voor mezelf, maar het is mijn eigen schuld, want ik heb meer dan genoeg kansen gecreΓ«erd. Maar als je zoveel darts mist bij een dubbel kan je dat alleen jezelf kwalijk nemen”, aldus The Green Machine.

“Dutch Darts Championship is mijn favoriete PDC Europe toernooi”

Gelukkig voor Mighty Mike is er direct weer een kans op revanche, want vanaf vrijdag 28 april tot en met zondag 30 april komt Van Gerwen in actie tijdens de Dutch Darts Masters 2023: “Dit is mijn favoriete PDC Europe evenement van het jaar. Ik heb dan ook echt zin in dit weekend”, aldus Van Gerwen die vorig jaar in de Ziggo Dome dus niet ver kon komen en ook hierom uit is op revanche.

Wanneer zijn de Dutch Darts Championship 2023

De Dutch Darts Masters beginnen op vrijdag 28 april en duren tot en met zondag 30 april. De locatie voor deze editie is het WTC Leeuwarden.

Er zijn drie Nederlanders automatisch geplaatst voor de tweede ronde: Van Gerwen, Van Duijvenbode en Noppert. Van Gerwen neemt het op tegen de winnaar uit de partij tussen Gian van Veen en Gabriel Clemens. Van Duijvenbode treft Dylan Slevin of Marcel Hausotter, terwijl Noppert tegenover Madars Razma of John O’Shea komt te staan.

Raymond van Barneveld en Jermaine Wattimena starten hun Dutch Darts Championship al in de eerste ronde. Van Barneveld werd in eerste ronde gekoppeld aan Dimitri van den Bergh, terwijl Wattimena het opneemt tegen Ross Smith. Volg het allemaal vanaf de rand van oche door dagelijks langs te komen op Sporttribune.nl: het online dart- en sportnieuwskanaal van Nederland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Β© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie