Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK Darts 2022: Pakt Michael van Gerwen zijn vijfde Europese titel?

EK Darts 2022: Pakt Michael van Gerwen zijn vijfde Europese titel?

Vorig jaar greep hij er net naast: zijn vijfde Europese titel. Dit jaar gaat Michael van Gerwen opnieuw proberen het EK Darts op zijn naam te schrijven. Van donderdag 27 tot en met zondag 30 oktober komt onze landgenoot in Dortmund in actie tijdens het EK Darts 2022. Sporttribune blikt vooruit op dit prestigieuze PDC toernooi.

Statistieken EK Darts

Het EK Darts wordt sinds 2008 georganiseerd en is in die relatief korte tijd uitgegroeid tot één van de belangrijkste afspraken op de internationale dartskalender. De eerste editie werd direct een prooi voor een dartsgrootheid: Phil Taylor won door Adrian Lewis met 11-5 te verslaan. Ook in 2009, 2010 en 2011 won Taylor het EK.

Toch is Taylor niet dé man van de Europese kampioenschappen darten, want dit is Michael van Gerwen. Onze landgenoot won het EK ook viermaal en stond vijfmaal in de eindstrijd. In 2014, 2015, 2016 en 2017 won MVG. In 2021 ging het echter voor het eerst onderuit in de finale. Rob Cross was met 11-7 te sterk en ontving de 400.000 pond aan prijzengeld dat wordt uitgekeerd aan de eindwinnaar.

Michael van Gerwen: “Vorig jaar maakte ik er een puinhoop van”

Michael van Gerwen verloor vorig jaar de finale en dat zit hem nog steeds niet lekker. Dit jaar zint hij op revanche tijdens het EK Darts 2022 in Dortmund. “Die nederlaag kon ik alleen mezelf verwijten. Ik ben dit jaar goed op dreef en ik ga in Dortmund op jacht naar mijn vijfde EK titel. Ik ben een winnaar en hou niet van runner-up trofeeën.”

Op dartnieuws.com lazen we eerder deze week wat de loting is voor de eerste ronde en daaruit bleek dat MVG opent tegen Chris Dobey. Dirk van Duijvenbode opent het toernooi. Hij speelt in de eerste wedstrijd van het EK Darts 2022 tegen Madars Razma. Op de eerste speeldag komen ook onze landgenoten Danny Noppert en Vincent van der Voort in actie. Noppert treft Andrew Gilding, en Van der Voort kruist de degens met Damon Heta.

Dimitri van den Bergh, de enige Belgische darter op dit EK, verschijnt vrijdag aan de oki. ‘The Dreammaker’ legt aan tegen Daryl Gurney in een poging de volgende ronde te halen op het EK darts 2022.

Wanneer is het EK Darts 2022

Het EK darten 2022 begint op donderdag 27 oktober. Op vrijdag 28 oktober komt Van Gerwen voor het eerst in actie. Zondag zal de finale worden gespeeld. Grijpt MVG zijn vijfde EK titel of kunnen de andere Nederlanders: Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Vincent van der Voort verrassen en de Nederlandse eer hooghouden op dit EK Darten? Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie