Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Grand Slam of Darts 2022

Grand Slam of Darts 2022

Van zaterdag 12 november tot en met zondag 20 november wordt de Cazoo Grand Slam of Darts 2022 gehouden. Na dit toernooi is er nog maar één grote wedstrijd, Players Championship finale, voordat in december het WK darts van start gaat. Het is dus zaak om nu flink aan de vorm en het zelfvertrouwen te werken door goed te presteren in de Grand Slam of Darts. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze altijd spannende dartsmeeting!

Grand Slam of Darts historie

De Grand Slam of Darts is een competitie die wordt gehouden tussen de winnaars van de grote televisietoernooien van de PDC en de BDO. De eerste drie edities, in 2007, 2008 en 2009, werden allen gewonnen door Phil Taylor. Verliezend finalisten waren respectievelijk Andy Hamilton (2007), Terry Jenkins (2008) en Scott Waites (2009).

Michael van Gerwen won dit toernooi maar liefst drie keer: 2015, 2016 en 2017. Ook Raymond van Barneveld werd al eens eindwinnaar, in 2012. Beide Nederlanders doen ook dit jaar weer mee.

In 2020 werd het toernooi niet in Wolverhampton gehouden, maar werd het vanwege de wereldwijde coronapandemie gespeeld in Coventry. De zege ging toen verrassend naar de Portugees José de Sousa. Vorig jaar pakte Gerwyn Price de eindzege en dat bleek een opmaat voor een spetterend WK.

Grote groep Nederlanders

Tijdens deze 2022 editie is een grote groep Nederlanders actief. Naast Van Gerwen zien we bij de 32 deelnemers ook Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Dirk van Duijvenbode en Raymond van Barneveld. Die laatste kwalificeerde zich via de voorrondes door onder meer Mervyn King te verslaan. Verrassend genoeg geen Vincent van der Voort dit keer. Ook verrassend is dat ook James Wade er niet bij is. De drievoudig runner-up was tot op heden altijd op de Grand Slam of Darts present.

Geen Vincent van der Voort

In gesprek met de media verklaart Van der Voort waarom hij dit jaar minder presteert dan we van hem gewend zijn en geeft daarmee ook een belangrijke reden voor zijn afwezigheid op de Cazoo Grand Slam of Darts 2022. “Sinds mijn uitsluiting op het WK, begin dit jaar worstel ik met mezelf. Ik kon het niet geloven toen ik positief had getest, ik had immers totaal geen symptomen”, zegt Van der Voort tegen Online Darts. “Maar je bent al zo vaak weg van je familie en dan moet je op zo’n manier het toernooi verlaten, ik zag het echt even niet meer zitten.”

Van der Voort: “Getwijfeld of ik nog wel door zou gaan met darten”

Toen mensen ook nog zeiden dat het zijn eigen schuld werd, knapte er iets in hem. “Dat heeft er bij mij serieus ingehakt, hij had immers geen enkel idee waarover hij het had. Nadien heb ik geworsteld met motivatieproblemen en getwijfeld of het nog wel zin had om door te gaan.”

Wanneer is de Grand Slam of Darts 2022

De Grand Slam of Darts 2022 begint op zaterdag 12 november en duurt tot en met zondag 20 november. De beste 32 darters spelen dus een week lang om de titel. De plaats van handeling is Wolverhampton. Daar zal in het Aldersley Leisure Village worden gestreden om de eindzege. Krijgen we een vijfde Nederlandse overwinning in dit korte bestaansgeschiedenis van dit toernooi? Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie