Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Na Barney kijk ik nog meer uit naar Lakeside

Na Barney kijk ik nog meer uit naar Lakeside

Om te beginnen wens ik iedereen een goed en gezond 2007! Mijn oud en nieuw was super, met veel familie en vrienden over de vloer. Zoals afgesproken zou ik het vuurwerk uitzoeken en mocht mijn vriend Mark het vervolgens afsteken. Een mooi begin van het nieuwe jaar, want vuurwerk blijft schitterend.

Ook heb ik voor oud en nieuw nog een toernooi gespeeld, het oude oudejaars toernooi van The Wolves in Uitgeest. Twee weken geleden sprak ik nog over een dipje. Na de nodige trainingsarbeid met Mark en mijn goede vriendin Wendy op onder meer de dubbels begint mijn ouderwetse dartgevoel weer terug te komen. Zo won ik in Uitgeest een partij in nog geen vijf minuten en gooide als onder de achttien darts uit. Dat geeft mij het ultieme gevoel. Ik schreef zelfs het toernooi op m’n naam door Talisa Zwart met 4-2 te verslaan in de finale. Mijn spel was toen niet meer fantastisch, maar wat wil je om twee uur ’s nachts….

Wat ik voorlopig zeker ga doen is mijn nieuwe trainingssysteem vasthouden. Het geeft me weer het nodige vertrouwen op mijn dubbels. Dat is iets wat ik de komende periode voor mezelf weer wil bereiken. Gewoon lekker darten en niet te lang haperen op de dubbels.

Voor mijzelf eindigde 2006 goed en 2007 begon voor het darten in Nederland nog beter. De finale tussen Raymond van Barneveld en Phil Taylor was bij voorbaat al heerlijk en het werd een echte droomfinale. Ik zag zo veel 180’ers en 140’ers, zoals het bij een finale hoort van de beste twee spelers ter wereld. Natuurlijk zat ik als Nederlandse gespannen te kijken hoe Raymond die matchdarts verspeelde. Maar gelukkig wel de beslissende leg uitgooide en winnaar werd van het PDC World Darts Championship. Echt klasse. Ik kijk nu nog meer uit naar Lakeside en hoe de Nederlanders het gaan doen.

Francis Hoenselaar opent tegen Carol Forwood uit Australië. Voor mij is dat een onbekende speelster. Carla Molema speelt tegen Trina Gulliver, die nog nooit een partij heeft verloren op Lakeside. Het zal me alleen niets verbazen als Carla daar gewoon gaat winnen. Karin Krappen krijgt te maken met Apylee Jones. Dat is in mijn ogen een gevaarlijke outsider. Ik verloor zelf van haar in 2005 in de kwartfinale op de Winmau World Masters. In de vierde partij geef ik Anastasia Dobromyslova een goede kans tegen Carina Ekberg. Als het toernooi loopt zoals ik denk, dan zouden Hoenselaar en Molema wel eens tegenover elkaar in de finale kunnen staan. Tussen die twee denk ik dat Francis nipt zal winnen, maar iedere dubbel kan een wedstrijd zo veranderen.

Vergeet niet je pijlen te laten vliegen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie