Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Pakt Michael van Gerwen zijn vijfde Europese titel bij het EK Darts 2021?

Pakt Michael van Gerwen zijn vijfde Europese titel bij het EK Darts 2021?

Van donderdag 14 tot en met zondag 17 oktober wordt in het Oostenrijkse Salzburg gedart om de Europese titel. Michael van Gerwen wist dit prestigieuze toernooi in het verleden al vier keer te winnen. Kan onze landgenoot een vijfde titel aan zijn totaal toevoegen en recordhouder worden? Sporttribune.nl blikt vooruit op het EK Darts 2021. 

Statistieken EK Darts

De eerste editie van het EK Darts vond in 2008 plaats. Niemand minder dan dartslegende Phil Taylor won die openingseditie. Hij zou ook in 2009, 2010 en 2011 zichzelf tot winnaar kronen.

Ook Michael van Gerwen mocht zich tot vier keer toe de beste van Europa noemen. Onze landgenoot won – net als Taylor – ook vier keer op rij. De eerste in 2014 en daarna ook de EK’s die gespeeld werden in 2015, 2016 en 2017. Titelverdediger is Peter Wright. Hij won het Europees kampioenschap vorig jaar en zal ook nu weer een gooi willen doen naar de eindwinst.

Favorieten voor EK Darts 2021

Van Gerwen is één de favorieten voor de Europese titel, maar hij is niet de topfavoriet. Die eer is weggelegd voor wereldkampioen Gerwyn Price. Titelverdediger Peter Wright is volgens de dartexperts zijn belangrijkste belager. Op plek drie vinden we Mighty Mike, die vorige week op de World Grand Prix niet goed presteerde en daardoor iets in aanzien is gezakt.

Uiteraard is ook World Grand Prix winnaar James Wade een man om rekening mee te houden op dit EK. Ook van Joe Cullen wordt veel verwacht door de experts. Cullen sluit het rijtje kanshebbers voor de Europese titel.

Outsiders zijn er voldoende in het 32 koppige deelnemersveld. Daaronder ook de tweede Nederlandse deelnemer op dit EK Darts 2021: Danny Noppert. De Fries reikte tot de halve eindstrijd op de World Grand Prix 2021, waar hij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen: “Voor vijfde keer EK winnen zou heel bijzonder zijn”

“Ik ben wel vastbesloten om het EK voor de vijfde keer te winnen. Niemand heeft dat eerder gedaan. Het zou heel bijzonder zijn en het geeft me ook een beetje extra motivatie. Als ik speel zoals ik kan, zal ik te sterk zijn voor iedereen”, vervolgt Van Gerwen. “Het EK is een soort finale van de Europese Tour en ook al was die Tour dit jaar – om bekende redenen – maar twee wedstrijden lang: ik wil ervoor zorgen dat mijn naam op die beker komt te staan aan het einde van dit toernooi.”

Wanneer is het EK Darts 2021

Het EK Darts 2021 begint op donderdag 14 oktober en duurt tot en met zondag 17 oktober. Alle wedstrijden worden gespeeld in de Salzburg Arena gelegen in de Oostenrijkse stad Salzburg. Volg het EK Darts 2021, Michael van Gerwen, Danny Noppert en alle andere grote namen op dit EK vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie