Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

PDC World Darts Championship 2022: Michael van Gerwen favoriet!

PDC World Darts Championship 2022: Michael van Gerwen favoriet!

Michael van Gerwen start op woensdag 15 december 2021 als één van de grote favorieten voor de wereldtitel tijdens het PDC World Darts Championship 2022. Van Gerwen is samen met titelverdediger Gerwyn Price de meest genoemde naam voor winst in de finale van maandag 2 januari 2022. Sporttribune.nl blikt vooruit op de 28e editie van het WK Darts. 

Historie PDC World Darts Championship

Het PDC World Darts Championship is een internationaal dartstoernooi, dat sinds 1994 wordt gehouden. De WDC kan worden gezien als het wereldkampioenschap van de PDC, een van de twee dartsbonden in de wereld. In het verleden was het WK van de BDO, The Embassy, het grootste dartstoernooi. Maar de versie van de PDC is daar inmiddels dubbel en dwars overheen gegaan. Het BDO WK darts bestaat inmiddels zelfs niet meer.

Het prestigieuze toernooi start traditioneel eind december en eindigt begin januari. Het toernooi kent de grootste prijzenpot van alle dartstoernooien ter wereld met ruim 2,5 miljoen pond in de pocket. Hiervan gaat een halve miljoen naar de winnaar.

Favorieten PDC World Darts Championship

Gerwyn Price werd begin dit jaar een half miljoen rijker door de wereldtitel te pakken. Hij schreef de finale op zijn naam door Gary Anderson met 7-3 te verslaan. Een uitslag die overigens in de afgelopen jaren telkens terugkwam in de eindstrijd van het WK. Wie ook regelmatig in de finale te zien is geweest, is Michael van Gerwen. Vorig jaar ontbrak onze landgenoot, maar in de jaren ervoor was MVG toonaangevend. Van Gerwen hoopt dat in de komende editie opnieuw voor elkaar te boksen.

Naast Price en Van Gerwen is ook Peter Wright een darter om rekening mee te houden tijdens dit WK. Wright pakte de titel in 2020 door Van Gerwen met (jawel) 7-3 klop te geven. Wright is niet de enige belager van Price en MVG. Ook Jonny Clayton en in mindere mate de Belg Dimitri Van den Bergh worden gezien als gevaarlijke outsiders.

Michael van Gerwen: “Het WK wil je natuurlijk altijd winnen”

“Er ligt altijd veel druk op mijn schouders. Het WK wil je natuurlijk altijd winnen”, vertelt hij tegenover de verslaggever van PDC TV. “Maar als je het niet wint, moet je harder blijven werken, blijven vechten. Drie keer winnen is een bijzondere prestatie voor mij.”

Making memories

“Maar er zit nog meer in de tank. Ik heb een moeilijke periode achter de rug, maar ik weet dat er meer gaat komen en dat op dit podium meer herinneringen gemaakt gaan worden. Als ik mijn beste spel speel, kan niemand me verslaan, simpel. Dat weten ze allemaal, maar niemand zal het zeggen”, aldus Mighty Mike.

De als derde geplaatste Nederlander (of basis van de Order of Merit wereldranglijst) hoeft in ronde 1 niet in actie te komen. In de tweede ronde wacht de darter uit Vlijmen een confrontatie met Brit Chas Barstow of de Canadees John Norman.

Wanneer is het PDC World Darts Championship 2022

Het WK Darts begint op woensdag 15 december en duurt tot en met maandag 3 januari. Tijdens de kerstdagen ligt het toernooi even stil en ook gedurende de jaarwisseling blijven de pijlen in het doosje. De laatste pijlen worden maandag 3 januari in het bord gegooid omdat het traditie is dat de finale plaatsvindt op de eerste maandag van het jaar.

Volg al het dartnieuws, de verrichtingen van de Nederlanders Van Gerwen, Danny Noppert, Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld via Sporttribune.nl en mis geen dubbel!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie