Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Players Championship Darts 2021: Kan Van Gerwen zijn titel prolongeren?

Players Championship Darts 2021: Kan Van Gerwen zijn titel prolongeren?

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 november spelen de beste 64 darters van de Order of Merit in de Players Championship darts 2021. Vorig jaar werd dit toernooi een prooi voor onze landgenoot Michael van Gerwen. Kan de veelvraat uit Vlijmen ook dit jaar weer scoren in dit laatste toptoernooi voor het WK darten? Sporttribune blikt vooruit! 

Statistieken Players Championship

In 2009 was Phil Taylor de beste door de Schot Robert Thornton met 16-9 te verslaan. Paul Nicholson won in 2010 door met 13-11 af te rekenen met Mervyn King. In 2011 pakte Taylor zijn tweede eindzege en in 2012 voegde hij daar een derde titel aan toe.

Michael van Gerwen liet in 2013 voor het eerst van zich horen tijdens dit toernooi. MVG versloeg Taylor in de finale van dat jaar met 11-7. Gary Anderson onttroonde onze landgenoot in 2014, maar in 2015 pakte Van Gerwen zijn titel terug.

Hierna veranderde het format naar de huidige vorm: van de 32 beste darters naar de beste 64 spelers van de PDC Players Championship Order of Merit.

Het maakt voor Van Gerwen allemaal niks uit, want ook in 2016 en 2017 werd hij eindwinnaar van de Players Championship Finals. Dankzij zeges in 2019 en 2020 staat de teller nu op zes eindzeges en gaat MVG dit weekend jagen op zijn zevende titel.

Favorieten bij Players Championships 2021

Gerwyn Price is na het machtsvertoon tijdens de Grand Slam of Darts topfavoriet voor de Players Championship titel 2021. Price won dit toernooi nog nooit en is gebrand om deze titel aan zijn imposante erelijst toe te voegen.

Michael van Gerwen won hier al heel vaak, maar proefde dit jaar nog maar zelden aan het zoet van de overwinning. De darter uit Vlijmen groeit echter langzaam naar zijn absolute topvorm toe. Hierdoor is Van Gerwen bij de dartexperts ook een grote kanshebber op winst.

Naast dit duo wordt er ook veel verwacht van Dimitri van den Bergh uit België, De Engelsman Jonny Clayton en de flamboyante Schot Peter Wright.

Michael van Gerwen: “Ik ben terug!”

“Ik ben niet op de weg terug, ik ben terug. Ik heb recent heel goed gespeeld. Ik ben blij en voel me goed. Na echt even de tijd voor mijn gezin te hebben genomen is de focus nu weer volledig op het darten. Als ik mijn beste spel speel, dan win ik van iedereen. Ook op deze Players Champioship Finale. Ik heb zelfvertrouwen gekweekt en daarom begin ik dit toernooi met heel veel passie en gedrevenheid.”

Gerwyn Price: “Klaar voor Players Championship Finals”

“Ik ben klaar voor de Players Champions Finals. Ik heb gedurende het seizoen voldoende laten zien om met vertrouwen naar de finale toe te kunnen werken. Het gevoel en de vorm is goed. Dit wordt bovendien een laatste test richting het WK, waar ik mijn wereldtitel ga verdedigen. Een goed resultaat hier, zorgt ervoor dat ik ook met een goed gevoel naar het komende WK kan toewerken.”

Wanneer zijn de Players Championship Finals 2021

De Players Championship Finals 2021 worden van 26 november tot en met 28 november gehouden in het Engelse Minehead. Er zal ‘gewoon’ publiek in de zaal zitten als de topdarters gaan proberen de titel te pakken. Er staat ongeveer 550,000 euro op het spel, waarbij ruim een ton prijzengeld klaarligt voor de winnaar! Volg al het dartnieuws vanaf de eerste rij via jouw online stoeltje op de Sporttribune!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie