Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Topdarters starten deze week met Players Championship – Super Series

Topdarters starten deze week met Players Championship – Super Series

Donderdag beginnen de topdarters aan de PDC Players Championship – Super Series. Tijdens de eerste vier dagen wordt er gespeeld in de Premier Suite van het Bolton Hotel (Engeland). Normaal gesproken ook het decor voor de UK Open. Michael van Gerwen is als titelverdediger natuurlijk topfavoriet. Maar het toernooi geldt ook de officiële terugkeer van Raymond van Barneveld als profdarter.

Raymond van Barneveld: “Het was een lange weg”

Voor Barney is het begin van de PDC Pro Tour met de Players Championship Super Series dus nog iets specialer dan voor de rest van het 128 koppige deelnemersveld. Alle tourkaarthouders mogen meedoen. Van Barneveld hoopt met zijn terugkeer een graantje van het prijzengeld mee te pakken: “Dat komt er wel bij, ja. De schoorsteen moet wel blijven roken. Met mijn eerste wereldtitel verdiende ik 32.000 pond. Nu krijg je 500.000 pond. Ja, dan kan je wel wat langer bij je baas wegblijven”, vertelt hij aan de vooravond van de eerste ronde in de Super Series tegen de NOS. “Het was een lange weg. De weg hiernaartoe begon al op 1 oktober.”

“Bolton als eerste stap richting WK”

Voor Barney was het behoorlijk onzeker of hij zou kunnen terugkeren dit jaar, maar tijdens de Q-school wist hij zich te bewijzen en een PDC Tourkaart in de wacht te slepen: “Ik moest tegen Ronny Huybrechts en Christian Kist, maar ook Benito van der Pas bijvoorbeeld. Daar zitten spelers bij die echt fantastisch kunnen spelen. Ik wil heel graag naar het WK eind dit jaar. In de eerste in Bolton wil ik direct scoren. Daar – en op de UK Open- hoop ik punten te pakken om uiteindelijk deelname aan de World Match Play en het WK af te dwingen.”

Matthew Porter (CEO PDC Darts): “Verheugt dat Super Series gewoon starten”

Voor de organisatie van de Players Championship Super Series was het lange tijd spannend of het door kon gaan vanwege alle (reis)beperkingen in de wereld. PDC baas Matthew Porter is verheugd dat het allemaal op zijn pootjes is geland: “We zijn verheugd de Super Series gewoon te kunnen starten. Gezien de huidige mondiale situatie is dit format van wedstrijdblokken het meest geschikt voor het organiseren van Players Championship-evenementen in een veilige omgeving.”

Voorlopig programma Players Championship Super Series:

PDC Super Series 1 – February 25-28, Premier Suite, Bolton Whites Hotel
PDC Super Series 2 – March 16-19, Marshall Arena, Milton Keynes
PDC Super Series 3 – April 24-27, H+ Hotel, Niedernhausen

Verdere kalender nog onbekend

Het spelen in blokken werd geïntroduceerd tijdens de Summer Series en wordt nu doorgetrokken in de Super Series. In de Super Series zullen de eerste 12 Players Championship-toernooien van 2021 de komende drie maanden worden gehouden, met verdere details van de PDC-kalender die te zijner tijd zal worden bekendgemaakt.

Check regelmatig al het dartnieuws op Sporttribune.nl voor updates over de PDC Pro Tour kalender.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie