Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Unibet Premier League Darts 2021: wie halen de play-offs?

Unibet Premier League Darts 2021: wie halen de play-offs?

In de Unibet Premier League Darts valt deze week de beslissing welke vier spelers er doorgaan naar de play-offs. Michael van Gerwen wist zich dinsdagavond in Milton Keynes als eerste te kwalificeren voor de 2021 Unibet Premier League Play-Offs dankzij een 8-4 overwinning op Gary Anderson. Er zijn dus nog drie plekken open voor de prestigieuze play-offs.

Michael van Gerwen: “Ik voel me weer goed”

Van Gerwen hoopt op de slotdag zijn zesde Premier League-titel aan zijn cv toe te voegen. En hij lijkt goed op weg, want hij staat weer bovenaan, de vorm is goed en de pijlen vliegen lekker het bord in. “Het heeft lang geduurd voordat ik weer kon winnen in het bijzijn van de fans, maar het voelt goed nu het eindelijk zover is”, zei Van Gerwen, die met zijn plaatsing voor de play-offs tegelijkertijd ook een einde maakte aan Anderson’s hoop op een plaats in de top vier in het proces. “Ik voel me weer goed, maar je moet het op het podium laten zien. Na de teleurstelling van gisteravond (verlies tegen Aspinall, red.) was het voor mij belangrijk om snel die play-offs veilig te stellen.”

Finale Unibet Premier League Darts

Met plaatsing voor de finaledag van vrijdag is het hoofddoel van MVG nog lang niet bereikt. De Brabander gaat voor niets minder dan eindwinst. “Nu ik geplaatst ben kan ik mij gaan concentreren op de halve finales. Ik ga de laatste reguliere speelavonden genieten van het spelen voor het publiek en mezelf voorbereiden op vrijdag, wanneer ik hoop deze titel weer te winnen.”

Kanshebbers voor Play-offs Premier League Darts

Jose de Sousa zette eerder deze week ook grote stappen richting het veiligstellen van een laatste vierde plaats in zijn debuutcampagne. De Sousa, die sinds speelronde 8 geen nederlaag meer heeft geleden, droomt van de play-offs en eindwinst. “Mijn droom is om de Premier League te winnen in mijn eerste jaar dat ik in dit toernooi speelde, en ik heb nog steeds de kans om dat te doen.”

Peter Wright: “Elke wedstrijd voelt als een knock-out wedstrijd”

Peter Wright heeft ook nog hoop op de play-offs. Wright, die de week begon in de wetenschap dat hij al zijn resterende competitiewedstrijden moest winnen om kans te maken op het bereiken van de Play-Offs, bekijkt het van dag tot dag. “Als ik weet dat ik legs moet winnen, vind ik een manier om dat te doen. Zelfs tegen de beste spelers ter wereld. Ik heb mezelf in ieder geval nog een nacht in leven gehouden in de competitie. Elke wedstrijd voelt nu als een knock-outwedstrijd voor mij, omdat ik weet dat ik me geen slip-ups meer kan veroorloven. Ik zal blijven vechten.”

Jonny Clayton, die na Judgement Night eerste stond, is samen met de Belg Dimitri van den Bergh ook nog kanshebber om een plekje in de play-offs van vrijdag 29 mei. James Wade heeft nog een waterkansje. Terwijl Gary Anderson zoals gezegd al uitgeschakeld is. In een eerder stadium van de Premier League Darts werd al afscheid genomen van Rob Cross en Glen Durrant.

Volg al het dartnieuws via Sporttribune.nl en zie de pijlen vanaf de eerste rij in het dartbord landen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie