Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UK Open Darts 2022: Michael van Gerwen één van topfavorieten

UK Open Darts 2022: Michael van Gerwen één van topfavorieten
Poll

Michael van Gerwen wint de UK Open Darts 2022

80%
20%

Van 4 tot en met 6 maart wordt in Milton Keynes de UK Open Darts 2022 gespeeld. Onze landgenoot Michael van Gerwen behoort tot één van de topfavorieten bij dit toernooi. Kan de Brabander het carnaval feest van zich afschudden en knallen op het dartsbord van de Marshall Arena? Sporttribune blikt vooruit op de UK Open Darts 2022.

Historie UK Open Darts 2022

De UK Open Darts worden sinds 2003 georganiseerd door de PDC. Phil Taylor won die eerste editie en daarmee was de naam van het toernooi direct gemaakt. In 2004 pakte de Nederlander Roland Scholten de eindzege, waarna ook Raymond van Barneveld (2006 & 2007) en Michael van Gerwen (2015, 2016, 2020) namens Nederland de eindwinst kwamen opeisen in de UK Open Darts.

FA Cup van het darten

De UK Open onderscheidt zich van alle andere dartstoernooien in het internationale circuit. Er wordt namelijk met een open loting gewerkt. Een systeem dat we ook kennen van de Engelse FA Cup. Ook daar kunnen topclubs al in de eerste ronde tegen elkaar loten. De UK Open Darts werkt volgens hetzelfde format. Dat maakt het toernooi extra interessant, maar ook lastig voor te bereiden.

Michael van Gerwen: “Je weet nooit tegen wie je moet spelen als je naar de UK Open toewerkt. Dat maakt het lastig in de voorbereiding.”

Michael van Gerwen blikt op diverse dartwebsites vooruit naar de editie van 2022: “De UK Open Darts is iets totaal anders dan de rest van de toernooi op de tour. Het is als de FA Cup bij het voetbal, met een open loting. Dat maakt het moeilijker om je voor te bereiden, want je weet vooraf niet tegen wie je gaat spelen. Maar ik kijk altijd naar mezelf en ben er klaar voor om weer mijn beste spel te tonen. Milton Keynes is mij altijd goed gezind geweest en nu er weer publiek is, gaat mij dat zeker helpen het beste bij mezelf boven te halen.”

Loting voorronden

De loting voor de voorronden is inmiddels wel verricht. Daarbij ging ook de naam van Raymond van Barneveld in de koker. De Hagenees treft in zijn eerste partij William Borland, een 25-jarige Schot die sinds 2018 aan de Tour meedoet.

Ook Jelle Klaassen moet op vrijdag al aantreden in een poging het hoofdtoernooi te halen. Klaassen neemt het op tegen Mark Rice, die evenals onze landgenoot via de kwalificaties in het voorronden belandde.

Prijzengeld UK Open Darts 2022

Het gaat dit weekend niet alleen om de eeuwige eer en roem, maar ook op keiharde euro’s. Iedereen die de laatste 96 haalt, krijgt al duizend euro gestort. De spelers die tot de laatste 64 behoren ontvangen al € 2.000 euro. Een plekje bij de laatste 32 is € 4.000 euro waard.

Lukt het je om bij de laatste 16 te komen, dan betaalt de PDC je al € 7.500 euro uit. Vanaf de kwartfinales gaan de prijzen boven de 10.000 euro uit. Een kwartfinalist is zeker van €12.500 euro. De halve finale zorgt voor € 20.000 euro aan prijzengeld. Een finaleplaats levert sowieso € 40.000 euro op. Win je de eindstrijd? Dan mag je maar liefst € 100.000 euro bijschrijven!

Wanneer is de UK Open Darts 2022?

De UK Open Darts 2022 worden van 4 tot en met 6 maart gehouden in Milton Keynes. De Marshall Arena vormt drie dagen lang het decor van het dartstoernooi. Volg al het dartnieuws via Sporttribune.nl! Wordt de 2022 editie net zo mooi en spannend als die van vorig jaar?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie