Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

US Dart Masters 2022: Michael van Gerwen doet ondanks blessure ‘gewoon’ mee

US Dart Masters 2022: Michael van Gerwen doet ondanks blessure ‘gewoon’ mee

Op vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni wordt in New York de vierde editie van de US Dart Masters gehouden. Acht topdarters uit de PDC nemen het op tegen de acht beste darters van het Amerikaanse circuit. Onze landgenoot Michael van Gerwen is één van de zestien deelnemers en gaat ondanks een blessure aan zijn werp-arm wel gewoon voor de winst! Sporttribune blikt vooruit op de US Dart Masters 2022!

Statistieken US Dart Masters

In 2017 werd dit toernooi voor het eerst gespeeld. Michel van Gerwen wist direct die allereerste editie op zijn naam te schrijven door in de finale te winnen van Daryl Gurney: 8-6. Het toernooi vond destijds overigens nog plaats in Las Vegas, maar is inmiddels dus verhuisd naar New York.

In 2018 won Gary Anderson het toernooi door in de finale met 8-4 te winnen van Rob Cross en in 2019 wist Nathan Aspinall het prijzengeld voor eindwinst op te eisen. Hij versloeg Michael Smith met 8-4. En doordat in de afgelopen twee jaar er geen toernooi gehouden werd, is Aspinall nog altijd de titelverdediger. Helaas voor hem doet hij dit jaar echter niet mee.

Blessure Michael van Gerwen

Voor Michael van Gerwen zal het voorlopig zijn laatste grote toernooi worden. Al zal hij ook nog meedoen aan de Premier League finale. Maar daarna gaat MVG onder het mes om geopereerd te worden aan een armblessure. Hierdoor mist hij sowieso de World Cup of Darts (16-19 juni), zo meldt Mighty Mike op Twitter.

De 33-jarige topdarter heeft bekendgemaakt dat hij kampt met het carpaletunnelsyndroom in zijn werp-arm. Het carpaletunnelsyndroom kan pijn, tintelingen en/of een doof gevoel in de duim, vingers, hand of arm geven.

Michael van Gerwen: “Extra genieten in New York”

Ondertussen bereidt de Nederlander zich gewoon voor op de vierde editie van het Amerikaanse dartstoernooi. Van Gerwen: “Het is jammer dat ik twee grote toernooien moet missen vanwege mijn operatie, maar ik ga daarom extra genieten van de US Dart Masters. Ik hoop ver te komen om zoveel mogelijk punten te scoren, want ik weet niet precies wanneer ik weer terugkeer in competitie. Dat zal afhangen van mijn herstel na de operatie. Het is dus slecht nieuws en goed nieuws tegelijkertijd, want ik zal eindelijk pas weer 100% zijn als ik terugkeer.”

Wanneer zijn de US Dart Masters

De US Dart Masters worden op vrijdag 3 juni (eerste ronde partijen) en zaterdag 4 juni gehouden. De eerste ronde gaat om een best-of-11 legs. In de kwartfinale, halve finale en finale spelen de darters in een best-of-15 legs format. Volg al het dartnieuws, Michael van Gerwen en de US Dart Masters vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie