Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Darten: US Dart Masters 2023

Darten: US Dart Masters 2023

In het iconische sportstadion Madison Square Garden te New York zullen op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni zestien wereldtoppers strijden om de titel op de US Dart Masters 2023. Wie wordt de opvolger van Michael Smith die vorig jaar won in The Big Apple? Sporttribune.nl blikt vooruit op de US Dart Masters 2023!

Statistieken US Dart Masters 2023

De US Dart Masters 2023 maakt onderdeel uit van de PDC World Series. Ondanks het relatief korte bestaan van dit dartstoernooi heeft het toch al een grote naam en staan er vele grootheden op de erelijst. Grote vraag voor komende week is: wie wordt de winnaar op de US Dart Masters 2023? Vorig jaar won Michael Smith in New York, kan Van Gerwen hem opvolgen?

De winnaar ontvangt in elk geval een mooi bedrag op zijn rekening. De totale prijzenpot op de US Dart Masters is gevuld met bijna 50 miljoen pond. De winnaar van dit World Series-toernooi gaat naar huis met een cheque van 20.000 pond. De runner-up ontvangt 10.000 pond. Alle zestien deelnemers zijn sowieso verzekerd van 1250 pond aan prijzengeld. Peter Wright en Michael van Gerwen hebben er al we onderstaande video mogen geloven wel zin in.

Michael Smith: “Eén van de grootste overwinningen uit mijn carrière”

De winst op de US Dart Masters 2022 ging naar Michael Smit. De Brit versloeg onze landgenoot Michael van Gerwen in de finale met 5-4 en komt dus deze week terug naar New York om die titel te verdedigen. “Ik kijk er echt naar uit om weer in Madison Square Garden te mogen spelen. Mijn zege van vorig jaar was één van de grootste overwinningen uit mijn carrière. Ik moest nog terugdenken aan mijn beginperiode toen ik vanuit Engeland naar Zwolle verhuisde en daar mijn eerste titel won. Om dan nu in New York staan op zijn groot podium een toernooi winnen, dat was bijna net zo mooi als wereldkampioen worden.”

“Fantastisch om terug te zijn”

“Het afgelopen jaar was geweldig en ik ga met veel vertrouwen de 2023 editie in. Het is echt fantastisch om hier weer terug te zijn. Hopelijk worden de komende twee dagen hier in New York, weer mijn dagen.”

Wanneer is de US Dart Masters 2023

De US Dart Masters worden op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni afgewerkt in sporttempel Madison Square Garden gelegen in de Amerikaanse hoofdstad New York. Wie houdt zijn hoofd koel in deze zeer sfeervolle zaal en gooit de pijlen het beste in het bord?

Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online sportnieuwskanaal waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen leest en kunt lezen wat de sporters zelf verwachten van de komende wedstrijden.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie