Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Raymond van Barneveld finale Q-School

Raymond van Barneveld finale Q-School

Darter Raymond van Barneveld speelt zondag de finale van de Qualifiying School. De voormalig postbode uit Den Haag beëindigde vorig jaar zijn professionele carriere, maar staat aan de vooravond van een comeback. Om een PDC-tourkaart te verdienen moet hij de Q-School doorlopen. Komende zondag strijden de laatste overgebleven vier darters, onder wie Van Barnveld, voor de tourkaart. 

Van Barneveld finale Q-School

Dat Barney in de finale van de Q-School staat, lijkt misschien logisch, maar hij begon de week niet goed. Ondanks een 170 uitgooi verloor hij al snel. Hierdoor greep hij na twee dagen darten naar een ticket voor de Final Stage. Door middel van het aantal behaalde punten kon toen al worden gezegd: Van Barneveld finale Q-School.

Dadendrang

In de laatste twee dagen van de voorronde liet Barney zien dat hij het echt nog niet verleerd is. Hij zette zijn finaleplaats kracht bij door hoge gemiddelden, finishes en uitslagen. De Duitser Erwin Ziermeier was op de slotdag het eerste ‘slachtoffer’ van Barney’s dadendrang: 6-0. Daarna ging de Nederlander Dennie Olde Kalter met een gemiddelde van 102 kansloos van het strijdtoneel.

Van Barneveld bereikte via de Litouwer Mindaugas Barauskas (6-1) de kwartfinales. Daarin won hij met fraaie 95 driedarts gemiddelde van de Belgische darter Kenny Neyens, waardoor hij zondag bij de laatste vier darters in de Q-School hoort.

“Zo wilde ik geen afscheid nemen”

Dat Van Barneveld echt bezig is met zichzelf opnieuw op de kaart te zetten, blijkt wel uit de interviews dit hij geeft. Hierin wil hij zo weinig mogelijk over zijn afscheidsjaar praten en kijkt hij vooral uit naar de komende jaren. Hij voelt dan ook geen druk om nu al toernooien te winnen. Zijn grote doel voor 2021? Plaatsing voor het WK darts in december. “Mijn laatste wedstrijd op het WK  was tegen Darin Young. Zo wil ik geen afscheid nemen. Ik wil mezelf weer op de kaart zetten en als dat niet lukt dan weet ik in ieder geval dat ik het geprobeerd heb. En dan kan ik ook beter met mezelf leven”, vertelt de Hagenees in de interview met de Nederlandse sportpers. En nu: Van Barneveld finale Q-School 2021. “Ik voel geen druk, desnoods ga ik naar de Challenge tour.”

Wedden op Darts? Ga naar Wedden op Sport en gooi raak met de beste online gokdeals bij alle grote dartstoernooien van 2021!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie