Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Van Barneveld: “Vandaag ben ik één leg beter dan Taylor”

Van Barneveld: “Vandaag ben ik één leg beter dan Taylor”

Raymond van Barneveld heeft het PDC World Darts Championship gewonnen na een zinderende finale. Hij kwam met 3-0 achter in sets tegen Phil Taylor, maar won alsnog in de elfde leg van de dertiende set: 7-6. Vooraf had Barney er alle vertrouwen in gehad dat hij kon winnen van Taylor, zo liet hij weten voor de camera van SBS.

“Ik weet wat ik zelf kan. Ik wilde de finale waanzinig spelen. In de eerste drie sets kon ik geen leg pakken. Taylor was zo ontketend. Hij was niet van deze planeet.” Op dat moment spookte er van alles door het hoofd van Van Barneveld. “Je wil niet weten wat je dan denkt. Je wil zo snel mogelijk van het podium af. Eigenlijk wil je hem een handje geven en zeggen dat je niet goed genoeg bent. Ik kon niets doen want hij miste geen enkele dubbel.”

In de vierde set draaide het opeens om. “Dan gooi je opeens een 170-finish en haak je aan. Taylor bleef maar geen dubbel missen en dat is zo frustrerend.” Toch kreeg de Nederlander als eerste kansen voor de partij. Zelfs drie pijlen op tops. “Dit jaar word ik veertig en ik dacht vanmiddag, zul je zien gooi met veertig de partij uit. Dat ging door m’n hoofd en ik miste ze toen.”

Toch kwam het in de allerlaatste leg met dubbel twintig alsnog goed. “Phil Taylor is de enige redenwaarom ik ben overgestapt naar de PDC. Ik kan er niet tegen dat er iemand op de wereld rondloopt die beter is. Hij is nog steeds beter, maar ik vandaag even één legje. Het is een droom die werkelijkheid wordt.”

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie