Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederland underdog in World Cup of Darts 2022

Nederland underdog in World Cup of Darts 2022

Michael van Gerwen is afgelopen week onder het mes gegaan en speelt dus niet mee met de World Cup of Darts 2022. Ons land is hierdoor één van de outsiders in deze editie en dat is toch even wennen. Wales is topfavoriet en Engeland de grootste uitdager tijdens dit landentoernooi voor dartkoppels. Sporttribune blikt vooruit op de World Cup of Darts in Duitsland.

World of Darts historie

De World Cup of Darts werden in 2010 opgericht door de Professional Darts Corporation (PDC) en worden gezien als het officieuze WK voor landen. Aan het toernooi doen sinds 2014 tweeëndertig koppels van twee spelers mee (van 2010–2013 waren dit er vierentwintig). Het format is in de loop van de jaren enkele malen gewijzigd, maar het toernooi bestaat uit een knockoutronde, eventueel gecombineerd met een poulefase en een combinatie van gewone partijen en dubbelpartijen (waarin koppels om de beurt drie pijlen gooien). De finale van dit toernooi wordt sinds 2015 gespeeld met eerst twee enkelspelen, daarna een koppelwedstrijd en daarna eventueel nog twee enkelspelen, gespeeld op één dag. Degene die drie wedstrijden wint, is de winnaar van het toernooi.

Favorieten World Cup of Darts 2022

De favorieten voor dit jaar zijn Wales en Engeland. De twee darters uit Wales zijn Gerwyn Price en Jonny Clayton, twee Top-10 spelers uit de Order of Merit die beiden bovendien ook in topvorm zijn. Engeland wordt als een grote uitdager gezien omdat dat team met Michael Smith en James Wade ook twee absolute topspelers afvaardigt.

Nederland

Nederland staat bij veel bookmakers pas op plaats drie. Oranje wordt vertegenwoordigd door Dirk van Duyvenbode en Danny Noppert. Die laatste wist in Zwolle nog de finale te halen en staat dus ook best goed te gooien. De vorm van Van Duyvenbode is een beetje koffiedik kijken. Hij speelt dit jaar wat wisselvallig.

Andere gevaarlijke outsiders zijn België, Australië en ook titelverdediger Schotland natuurlijk. Dat vorig jaar met Peter Wright en John Henderson de eindzege pakte en nu met hetzelfde koppel opnieuw een gooi gaan doen naar toernooiwinst.

Wanneer is de World Cup of Darts 2002

De World Cup of Darts 2022 worden gehouden van 16 juni tot en met 19 juni in het Duitse Frankfurt am Main. De partijen zullen elkaar snel opvolgen totdat op zondag 19 juni de finale wordt afgewerkt. Kan Nederland een rol spelen in dit landen WK en wie volgt Schotland op als winnaar? Volg al het dartnieuws via Sporttribune.nl en mis geen enkele winnende dubbel!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie