Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

World Series of Darts Final 2022 in AFAS Live Amsterdam

World Series of Darts Final 2022 in AFAS Live Amsterdam

Dit weekend wordt in AFAS Live de World Series of Darts Final 2022 gespeeld. De 24 beste darters van het afgelopen seizoen strijden in Amsterdam om de eindzege. Kan Michael van Gerwen voor de vijfde keer dit toernooi op zijn naam schrijven? Sporttribune blikt vooruit op de World Series of Darts Final 2022 in Amsterdam.

Historie World Series of Darts

De World Series of Darts bestaan nog niet zo lang. In 2015 werd de eerste editie gehouden. En dat leverde direct een Nederlandse zege op. Michael van Gerwen versloeg in een thriller Peter Wright met 11-10. Ook in 2016 en 2017 zou Van Gerwen de beker en het prijzengeld binnenhalen, door in de finales respectievelijk Peter Wright (11-9) en Gary Anderson (11-6) te verslaan.

In 2018 werd MVG voor het eerst onttroond. James Wade greep de eindzege door Michael Smith in de finale te verslaan. Maar Mighty Mike liet het er niet bij zitten. In 2019 werd het voor de vierde maal eindwinnaar. Ditmaal was landgenoot Danny Noppert de klos: 11-2.

World Series of Darts 2021

Vorig jaar ging de eindzege naar een darter uit Wales: Jonny Clayton. Door zijn 11-6 overwinning op de Belg Dimitri van den Bergh werd Clayton de opvolger van zijn landgenoot Gerwyn Price die de eindstrijd in 2020 op zijn naam had geschreven.

Clayton verdiende met die zege een kleine 70.00 pond aan prijzengeld in het door Jack’s Casino gesponsorde dartsevent. Ook toen vond de finale in AFAS Live Amsterdam plaats.

Michael van Gerwen jacht op vijfde titel

Voor Michael van Gerwen is de World Series of Darts Final 2022 één van de belangrijkste afspraken van dit seizoen. Van Gerwen heeft wel de oude vorm te pakken en wil graag op dit toernooi die vorm verzilveren. De motivatie zal extra hoog liggen, omdat dit één van de favoriete toernooien is van MVG én omdat hij nu speelt voor zijn eigen Nederlandse dartspubliek.

Van Gerwen: “Ik kijk uit naar het toernooi in Amsterdam”

Van Gerwen zei begin deze maand na zijn nederlaag op de Euro Tour in Boedapest dat hij zeer gefrustreerd was: “Een zeer frustrerende avond voor mezelf. Ik had de kansen maar miste te veel darts bij een dubbel en op dit niveau kan dat. Bedankt Boedapest voor de steun. Ik kijk enorm uit naar het volgende toernooi, in Amsterdam.”

Tussendoor reisde MVG met zijn gezin nog eventjes af naar Parijs, waar hij een bezoek bracht aan Disneyland Parijs. Er is waarschijnlijk geen betere plek om jezelf op te laden voor een nieuw avontuur op het dartspodium in AFAS Live.

Wanneer is de World Series of Darts Final 2022

De World Series of Darts finale 2022 wordt gespeeld van vrijdag 16 september tot en met zondag 18 september in AFAS Live te Amsterdam. Volg al het dartnieuws over de World Series, Michael van Gerwen en alle andere topdarters uit binnen- en buiteland vanaf de online Sporttribune. En lees je vanaf je eigen privé stoeltje alles over de geweldige prestaties van de top darters in de wereld!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie