Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1


De Formule 1 (F1) is de topklasse van de autosport en biedt de snelste en meest krachtige vierwielermotoren in het autoracen. Formule 1 wordt onder verschillende teams die met elkaar concurreren om de wereldtitel op verschillende locaties over de hele wereld gehouden. Het woord ‘Formule’, dat in de naam is opgenomen, verwijst naar een reeks regels die de constructeurs van de auto, de monteurs en de coureurs strikt moeten volgen tijdens hun ambtsperiode dat ze lid zijn van de F1. De ‘One’ is ook om F1 te onderscheiden van straatautoracen en ook om aan te geven dat het het ultieme is in formule-racen.

Formule 1: dé topklasse van de autosport

Toen het autoracen begon, waren er geen beperkingen aan het vermogen of de grootte van de auto’s. De races werden ongelijk met auto’s met meer vermogen en grotere maten die de kleinere auto’s gemakkelijk overtroffen. De Formule 1 races zorgden ook voor gevaarlijke situaties waarin veel deelnemers ernstig gewond raakten, waarvan sommige zelfs dodelijk zoals Ayrton Senna.

Toen het racen na de Tweede Wereldoorlog werd hervat, introduceerde het bestuursorgaan van de sport, de FIA, een reeks regels die grenzen stellen aan de grootte en het vermogen van de auto’s. Hierdoor ontstond een gelijker speelveld voor de deelnemers en coureurs, terwijl er meer nadruk werd gelegd op efficiëntie en design van de auto’s en ook op het vermogen van de coureurs. De Formule 1 wordt bestuurd door de Federation Internationale de l’Automobile (FIA) die eigendom is van de Formula One Group. De FIA, opgericht op 20 juni 1904, is een non-profitorganisatie en vertegenwoordigt de belangen van auto-organisaties en autogebruikers. De organisatie houdt toezicht en wijzigt en introduceert regels in de Formule 1 om de veiligheid van de deelnemers aan de races te waarborgen. Maar ook om fair play te bevorderen en ervoor te zorgen dat de volgers en toeschouwers van de Formule 1 een goede en eerlijke sport kunnen aanschouwen.

Actueel Formule 1 nieuws vind je op Sporttribune.nl

Bij Sporttribune zijn we onwijs fan van Formule 1 en juichen we ieder raceweekend Nederlands-trots Max Verstappen toe. Op Sporttribune.nl brengen wij je het laatste nieuws over de F1 races, ontwikkelingen en zaken die spelen op de achtergrond en relevante wedstrijd informatie voor het betreffende Formule 1 raceweekend, met vrije trainingen, kwalificaties en de daadwerkelijke race op zondag!

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie