Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

BREAKING: Max Verstappen pakt pole position in Abu Dhabi

BREAKING: Max Verstappen pakt pole position in Abu Dhabi

Max Verstappen start morgen vanaf de eerste startpositie. De Nederlander was vanmiddag in de kwalificaties sneller dan zijn rivaal Lewis Hamilton. De pole position is belangrijk, omdat morgenmiddag in de laatste race van het seizoen wordt bepaald wie zich wereldkampioen Formule 1 2021 mag noemen. Verstappen zet dus een goede stap in de richting van sportgeschiedenis!

Max Verstappen dolbij: “Dit geeft een geweldig gevoel”

“Ah yes!”, schreeuwde Max Verstappen nadat hij de snelste tijd had geklokt. De 1.22,109 was veruit de snelste tijd in de kwalificaties. “Dit geeft me een geweldig gevoel, dit was de bedoeling natuurlijk, maar het is nooit eenvoudig. We hebben de auto goed verbeterd, tot nu waren we nog zoekende.”

Goede start

“Ik was erg relaxed vooraf”, zei Verstappen ook nog. “Nu is een goede start belangrijk. De zachte banden hebben het in de iets koelere omstandigheden iets minder zwaar, hopelijk. Maar we gaan ons best doen morgen.”

Lewis Hamilton: “Die ronde van Max  Verstappen was briljant”

De Brit Lewis Hamilton toonde zich een goed verliezer en feliciteerde zijn concurrent met de P1 van morgen. “Die ronde van Max was briljant. Daar konden we vandaag niet tegenop.”

Startopstelling Grand Prix Abu Dhabi

Achter Verstappen en Hamilton klokt Lando Norris de derde tijd Sergio Perez (Red Bull) staat op P4 en Valtteri Bottas (Mercedes) is pas zesde. Dat kan morgen in de race nog belangrijk worden. Op P5 prijkt de Ferrari bolide van Carlos Sainz. Volg F1 nieuws via Sporttribune.nl en zit altijd op de eerste rij!

 

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie