Momenteel jij en 159 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Dutch Grand Prix Zandvoort 2022

Formule 1: Dutch Grand Prix Zandvoort 2022

Zandvoort is komend weekend het middelpunt van het Formule 1 circus. Geen strandstoelen of rubberbootjes, maar Red Bull petjes en Max Verstappen shirts zullen het straatbeeld in Zandvoort gaan bepalen. Het is namelijk weer tijd voor de Dutch Grand Prix Zandvoort. Max Verstappen wist vorig jaar de race te winnen en zal ook dit jaar graag de Nederlandse racefans in extase willen brengen. Sporttribune blikt vooruit op de Grand Prix Zandvoort 2022.

Statistieken Dutch Grand Prix Zandvoort

De allereerste keer dat er op Zandvoort geracet werd voor Formule 1 WK punten was in 1952. Twee jaar na de oprichting van het wereldkampioenschap. De race zou tot en met 1985 op de kalender blijven staan, maar daarna was het sprookje over. Lange tijd dacht iedereen dat de race voorgoed verloren was gegaan, maar dankzij de successen van Max Verstappen werd er toch weer een poging gegaan. En met succes: de GP keerde in 2021 terug op de kalender.

Verstappen voelde natuurlijk direct enorm veel druk om te presteren in eigen land. Bovendien moest hij nog wat punten goedmaken op Lewis Hamilton om kans te maken op de wereldtitel. Verstappen liet zien uit het juiste hout te zijn gesneden, want het voldeed aan alle verwachtingen door de Dutch GP Zandvoort 2021 te winnen! Hamilton werd op bijna een halve minuut tweede.

Max Verstappen blikt terug op 2021

Voorafgaand aan de race van dit jaar blikt Max Verstappen zelf nog één keer terug op de wedstrijd van vorig seizoen. Een onvergetelijke ervaring, zo stelt hij. “We hadden het niet beter kunnen doen met pole position en de overwinning. Iedereen verwachtte dat ik ging winnen en dan is het heerlijk als dat ook lukt.”

“Opgelucht naar winst in Zandvoort”

De druk was in Zandvoort en Abu Dhabi torenhoog. Hij moest en zou winnen in zijn thuisland, maar in Abu Dhabi stond zijn wereldtitel op het spel. Volgens Verstappen was Zandvoort qua druk echter het toppunt. “Naast de laatste Grand Prix, denk ik dat dat de race was waar ik meer druk voelde dan andere races, omdat iedereen verwachtte dat ik daar zou winnen. Toen ik als winnaar over de streep kwam in Zandvoort was ik dan ook enorm opgelucht.”

Wereldtitel prolongatie nu al dichtbij

Mocht Verstappen erin slagen zondag de race op Zandvoort te winnen, dan is prolongatie van de wereldtitel nu al bijna een feit. Er zijn daarna nog acht races te rijden en de voorsprong van Max is nu al zo groot dat hij zonder problemen een aantal races nul punten kan scoren zonder dat hij kan worden ingehaald. Een zege in Zandvoort zou die voorsprong alleen nog maar vergroten. De concurrentie lijkt zich dan ook al bij zijn suprematie te hebben neergelegd.

Wanneer is de Dutch Grand Prix Zandvoort 2022

De Heineken Dutch Grand Prix Zandvoort 2022 begint op vrijdag 2 september met twee vrije trainingen. Op zaterdag volgt de kwalificatie en op zondag 4 september is de race. De lichten springen om 15:00 uur op groen, waarna het deelnemersveld gaat rijden om de overwinning. Ongeveer twee uur later zal de winnaar dan bekend zijn en weten we of Zandvoort weer een Oranje feestje kan vieren of niet.

Volg al het F1 nieuws over de Dutch GP, Max Verstappen en zijn ambities na de indrukwekkende zege in de Grand Prix België vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie