Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eindelijk: Formule 1 Grand Prix Zandvoort!

Eindelijk: Formule 1 Grand Prix Zandvoort!

Wat hebben wij racefans er lang op moeten wachten en wat is het mooi dat het Formule 1 circus weer terug in Nederland is! Ruim dertig jaar moest ons land het doen zonder Formule 1 race. Vorig jaar zou het spektakel terugkeren, maar met een jaartje uitstel gaat dat dit weekend eindelijk gebeuren! Sporttribune blikt vooruit op de Dutch Grand Prix Zandvoort 2021!

Historie Dutch Grand Prix Zandvoort

De eerste Formule 1 race op het circuitpark Zandvoort vonden in de jaren ’50 van de vorige eeuw plaats. Toen nog onder de naam ‘Grand Prix van Nederland’. Tussen 1950 en 1985 werd er (vrijwel) jaarlijks een F1 race om het wereldkampioenschap gehouden in de duinen van de Noord-Hollandse kustplaats.

Grote namen als Niki Lauda, Alain Prost en Nelson Piquet kwamen in Zandvoort als eerste over de finishlijn. Nog nooit zwaaide het zwart-wit geblokt voor een Nederlandse winnaar. Wellicht dat daar in 2021 verandering in komt. Max Verstappen is immers één van de topfavorieten voor aanvang van dit historische raceweekeinde.

Deelnemers Dutch Grand Prix Zandvoort 2021

Aan de Dutch Grand Prix Zandvoort 2021 doen alle coureurs mee die een stoeltje hebben bemachtigd bij de raceteams die aan het WK meedoen. Dat zijn in totaal 20 F1 piloten, uitkomend voor 10 verschillende teams. Zij strijden om de constructeurstitel. De grootste kanshebbers op die titel zijn Mercedes en Red Bull Racing. Andere teams die deelnemen zijn: Ferrari, McLaren, Haas, Alfa Romeo, Williams, Austin Martin, AlphaTauri en Alpine.

Deze twee renstallen leveren – niet geheel verrassend – ook de coureurs die het beste scoren in de WK stand tot nu toe. Lewis Hamilton van Mercedes leidt de dans, vlak voor onze landgenoot Max Verstappen. Hij kan de leiding van de Britse regerend wereldkampioen overnemen door de Dutch Grand Prix Zandvoort op zijn naam te schrijven.

Ook teamgenoten Valtteri Bottas (Mercedes) en Sergio Perez (Red Bull) spraken een aardig woordje mee in de afgelopen races. Maar de verrassing van dit seizoen is toch wel Lando Norris. Hij presteert in zijn McLaren boven verwachting goed. Ook de Ferrari auto’s kunnen goed uit de voeten op het circuit van Zandvoort. Van Charles Leclerc wordt dan ook veel verwacht.

Max Verstappen: “Natuurlijk kom ik hier om te winnen”

“Ontzettend veel zin in de Dutch Grand Prix Zandvoort. Natuurlijk kom ik hier om te winnen. Het is mijn thuisrace en dat is altijd heel bijzonder. Zeker met al die Oranjefans op de tribune! De baan zelf voelt oldskool aan en daar hou ik wel van. Het lijkt een beetje op de baan in Suzuka Japan. Daar wordt ook iedere fout direct afgestraft. De baan heeft wel een paar veranderingen ondergaan met langere uitloopstroken, maar het blijft een zeer technisch circuit. Ik kijk dan ook enorm uit naar de race van zondag. Het is een prachtige plek om voor de WK punten te gaan strijden.”

Wanneer is de Dutch Grand Prix Zandvoort 2021

De Dutch Grand Prix Zandvoort 2021 wordt op zondag 4 september verreden op circuitpark Zandvoort gelegen in de gelijknamige badplaats. De lichten voor de race springen om exact 15:00 uur op groen en dat is het startsein voor de eerste Formule 1 race in Nederland sinds 1985! Volg al het race- en F1-nieuws vanaf de eerste rang en claim je VIP plaatsen op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie