Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: GP Bahrein start van nieuwe F1-seizoen

Formule 1: GP Bahrein start van nieuwe F1-seizoen

Op het eilandstaatje Bahrein, gelegen in de Perzische Golf, is dit weekend de eerste Formule Grand Prix van 2021. Gaat Max Verstappen het seizoen direct van start met een zege of gaat Lewis Hamilton verder waar hij vorig jaar gebleven was door alweer te winnen? Eén ding is zeker de Formule 1: GP Bahrein 2021 is een nieuw begin voor elk team en elke coureur. Wie slaat zijn slag en zet de concurrentie meteen op achterstand in de Formule 1: GP Bahrein? 

Max Verstappen over Formule 1 GP Bahrein: “Het gevoel is goed”

Met de nieuwe RB16B aan boord als nieuwe motor verwacht team Red Bull hoge ogen te gooien in het komende Formule 1 seizoen. De wintertesten waren zeer hoopvol en ook Max Verstappen zegt zich goed te voelen zo vlak de voor de Formule 1: GP Bahrein 2021. “Het gevoel is goed. De auto is voorspelbaarder en dat is fijn. Tot nu toe verloopt alles positief, maar het blijft afwachten hoe het zal gaan in het eerste raceweekend.”

Titelgevecht met Mercedes

Verstappen heeft niet direct goede herinneringen aan de avondraces, zoals die ook in Bahrein zal plaatsvinden komende zondag. Maar Bahrein ligt hem wel. In de race van vorig jaar werd hij knap tweede en klokte ook nog eens de snelste raceronde. De Formule: GP Bahrein is door de aanpassingen aan de wagen nu helemaal ideaal voor Red Bull. Het ruim 5,4 kilometer lange parkoers is loeisnel en de vijftien bochten op het Bahrein International circuit liggen lekker op de baan. Verstappen: “Nu is het moment aangebroken dat ik moet gaan leveren en dat het team prestaties moet leveren. We gaan proberen het titelgevecht aan te gaan met Mercedes. Iedereen binnen het team kent zijn rol.

Verstappen: “Ik hou van Bahrein”

“Het is goed om te zien dat Honda en ExxonMobil de afgelopen winter hard hebben gewerkt om ervoor te zorgen dat we het best mogelijke pakket in de RB16B voor het seizoen hebben. Ik hou van het circuit in Bahrein en het zal spannend zijn om onze prestaties te zien. Het is tijd om te laten zien wie wat in huis heeft.”

Formule 1: GP Bahrein tijdschema

Het tijdverschil en de switch van zomer- naar wintertijd maken het tijdschema voor deze race extra complex. Racefans die alles willen volgen moeten dan ook goed opletten op de tijden. De race van zondag 28 maart staat voor 17:00 uur Nederlandse tijd gepland. De finish wordt rond de klok van zes uur verwacht.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie