Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1 Grand Prix Engeland: gaat Max Verstappen voor goud op Silverstone?

Formule 1 Grand Prix Engeland: gaat Max Verstappen voor goud op Silverstone?

Op zondag 3 juli is circuitpark Silverstone het decor voor de Formule 1 Grand Prix Engeland 2022. Max Verstappen start aan de andere kant van de Noordzee als topfavoriet, maar moet het natuurlijk nog wel even doen. Slaagt de Red Bull Racing kopman erin nog verder uit te lopen op de concurrentie? Sporttribune blikt vooruit op de Grand Prix Groot Brittannië.

Statistieken Formule 1 Grand Prix Engeland

De Formule 1 Grand Prix Engeland is samen met de GP Italië de enige race die sinds de oprichting van het WK Formule 1 jaarlijks is verreden. De eerste WK cyclus startte in 1950 en Engeland was daar direct bij. Ook dit jaar is de race uiteraard weer van de partij.

De Brit Lewis Hamilton rijdt hier zijn thuiswedstrijden en dat was de afgelopen jaren te merken. Hamilton hield huis en won jaar na jaar. Inmiddels is hij hierdoor recordhouder geworden met maar liefst acht zeges! De F1 piloot van racestal Mercedes won ook vorig jaar deze wedstrijd. Sterker nog: de laatste drie races op Silverstone waren een prooi voor hem!

Wordt Verstappen het nieuwe goudhaantje van Silverstone?

Hamilton wist dit seizoen nog geen aansprekende resultaten neer te zetten in zijn F1 bolide. En dus liggen er nieuwe kapers op de kust. Natuurlijk is Max Verstappen er dan als de kippen bij om het nieuwe goudhaantje van Silverstone te worden. Tot nu toe kende Verstappen nog weinig geluk op die baan, maar de Limburger bewees eerder dit seizoen al dat statistieken van voorgaande jaren niets zeggen over de huidige krachtsverhoudingen.

Verstappen: “Er staat nog een rekening open”

In de aanloop naar de 2022 race worden er ook herinneringen over vorig jaar opgehaald en het kamp ‘Verstappen’ laat bij monde van de coureur zelf, zijn vader en teambaas Chris Horner weten dat er ‘nog een rekening openstaat’ op Silverstone. Horner verwoordt het in gesprek met Formule1.com als volgt: “Silverstone was vorig jaar erg lastig voor ons. We kwamen daar toen met een goede voorsprong, dit jaar komen we hier weer met een voorsprong, dus het is belangrijk om de concentratie vast te houden. Het is een ongelofelijke reeks aan races die we hebben gereden en de coureurs en het team verrichten geweldig werk.”

Horner liet in dat interview ook weten rekening te houden met een sterker Mercedes blok, maar ook korte metten te maken met het team als ze in de buurt komen: “Ik weet zeker dat er enorme steun is voor de Mercedes-coureurs van de fans, maar we gaan er in sterke vorm heen en zullen proberen recht te zetten wat er vorig jaar is gebeurd”, waarmee hij refereert aan de botsing tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in het eerste deel van de race in 2021.

Wanneer is de Formule 1 Grand Prix Engeland 2022

De Formule 1 Grand Prix Engeland is van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli. Op de zondag wordt de race om 16:00 uur gestart. Twee uur later is de winnaar naar verwachting bekend. Volg al het nieuws rondom Max Verstappen. de GP Engeland en het WK Formule 1 vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl en lees of Max na de zege in de GP Canada ook op Silverstone weer de snelste is!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie