Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Groot Brittannië

Formule 1: Grand Prix Groot Brittannië

Iedereen heeft weleens het spelletje vier op een rij gespeeld. En dat spel hoopt Max Verstappen komende zondag ook te kunnen spelen. Als hij de Grand Prix Groot Brittannië op zijn naam weet te schrijven, wint hij namelijk zijn vierde F1 race op rij. Verstappen krijgt echter stevige concurrentie. De Brit Lewis Hamilton rijdt zijn thuiswedstrijd op het circuit van Silverstone. Hamilton won al zeven keer en werd vanaf zijn zege in 2014 slechts één keer geklopt. Kan Verstappen hem kloppen op zijn thuisbaan? 

Kwalificatierace Grand Prix Groot Brittannië

Het raceweekend begint met een nieuw onderdeel: de kwalificatierace. Dit is een race over 100 kilometer die op de zaterdag afgewerkt wordt. De kwalificatierace bepaalt de startvolgorde voor de race van zondag. Bovendien krijgt de top drie in de sprintrace ook nog punten voor het wereldkampioenschap. De startvolgorde van de sprintrace op zaterdag wordt bepaald in een kwalificatierace op vrijdag, die de tweede vrije training vervangt.

Voor dit seizoen zijn er drie sprintkwalificaties gepland. Silverstone is de eerste, de andere twee zijn nog niet bekend. De Grote Prijzen van Italië (12 september) en Brazilië (7 november) zouden de belangrijkste kandidaten zijn om de tweede en derde Grand Prix te worden die volgens dit principe wordt gehouden.

Max Verstappen: “Mercedes is altijd sterk op Silverstone”

“Het is een van mijn favoriete circuits. Gewoon omdat het een hoge snelheid heeft en dat is wat leuk is in een Formule 1-auto. Daarnaast hebben we nu natuurlijk een vol huis, dat wordt weer een geweldig gevoel. Mercedes is altijd sterk op Silverstone, dus we verwachten stevige concurrentie. Maar ik vrees het thuispubliek niet. Italië won toch ook op Wembley?”

| “Altijd dingen die beter kunnen” |

Zijn ambities voor zondag? “Het hele veld op een ronde zetten”, grapt Verstappen. “Maar even serieus: het zit hem altijd in de kleine details, er zijn geen grote dingen die je kan verbeteren. Ik was bijvoorbeeld niet blij met hoe de kwalificatie in Oostenrijk verliep. Dat is iets waar we aan moeten werken. Qua set-up zijn we ook altijd aan het kijken wat er beter kan. Er zijn veel dingen waar we naar moeten kijken. Andere teams staan ook niet stil.”

Lewis Hamilton: “Nerveus omdat ik wil dat iedereen een goed weekend heeft”

De Red Bull bolide zal net als Mercedes starten met een upgrade die past bij de hoge snelheden die op Silverstone worden gehaald. Hamilton voelt, misschien wel voor het eerst, druk om te leveren voor het thuispubliek en met de nieuwe afstelling van zijn auto: Er zullen zondag 140.000 toeschouwers op Silverstond aanwezig zijn. “Je arriveert vol enthousiasme, maar ook met een soort nervositeit omdat je voor iedereen wil presteren en omdat je wil dat iedereen een goed weekend heeft. Gezien het feit dat we afgelopen jaar droog stonden wat betreft aanwezige fans bij races, is de energie van het publiek ook juist erg mooi. Dat hebben we heel erg gemist.”

Late racestart Grand Prix Groot Brittannië

De race start zondagmiddag om 16:00 uur en dat is later dan het normale starttijdstip. Dit heeft alles te maken met het tijdsverschil tussen Groot Brittannië en Nederland.

Volg al het Formule 1 nieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie