Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Mexico

Formule 1: Grand Prix Mexico

Zondag start de laatste tripple header van dit Formule 1 seizoen met de Grand Prix Mexico. In de Zuid-Amerikaanse stad Mexico-City zullen Max Verstappen en Lewis Hamilton uitvechten wie er na deze race eerste staat in de WK stand. Sporttribune.nl blikt vooruit op het raceweekend tijdens de Grand Prix Mexico 2021.

Statistieken Grand Prix Mexico

De Grand Prix Mexico is bepaald geen vaste waarden op de F1 kalender. Nadat ze race in 1963 voor het eerst in het kampioenschap werd opgenomen werd het meerdere malen door andere races vervangen. Sinds 2015 is de Formule 1 wel een vaste gast in Mexico.

In 2015 won Nico Rosberg de race. Na de zege van de Duitser kwam Lewis Hamilton zijn eerste GP zege ophalen op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Daarna was het de beurt aan Max Verstappen. Onze landgenoot won de race in 2017 én 2018. In 2019 was het echter weer de beurt aan Hamilton. De Brit staat daarom net als Verstappen op twee zeges in Mexico. Recordhouder is Jim Clark, met drie eindzeges. Wellicht kan Clark dit weekeinde achterhaald worden door één van de kemphanen.

Favoriet Grand Prix Mexico

Verstappen is volgens de experts in het voordeel in Mexico. Ook al omdat Hamilton waarschijnlijk met een grid straf moet starten. Daarnaast is de Red Bull bolide van Verstappen in zijn sas in Mexico, waar de auto zijn vermogen goed kwijt kan.

Hamilton heeft echter aangekondigd zich daar niet zomaar bij neer te leggen. Sterker nog: volgens hem is de race in Mexico bepalend voor de eindstand van het WK en is een goede uitslag essentieel.

Max Verstappen: “Het reis- en raceschema gaat veel van ons vergen”

Onze landgenoot is het met zijn concurrent uit Groot-Brittannië eens. Ook volgens hem wordt zondag een heel belangrijke race:  “Het worden zware weken. Het reis- en raceschema gaat veel van ons vergen, maar ik heb er zin in. Ik hou van wat ik doe en gelukkig ben ik nog jong”, kijkt Verstappen vooruit.

Cruciaal

“We moeten in al deze races pieken. Foutloze weekends neerzetten en kansen verzilveren. Dit is de aftrap van de beslissende reeks, Mexico zal cruciaal worden van de rest van dat drieluik. Iedereen is drie weken van huis, dus goed slapen en uitrusten tussen de races is belangrijk.”

Teamgenoot uit Mexico

Voordeel in Mexico kan zijn dat de fans Red Bull een warm hart toedragen: Verstappen zijn teamgenoot Sergio Perez is immers een Mexicaan. “We hebben hier dit jaar nog veel meer fans dan voorheen. Dat is best relaxed. Ik heb het lekker rustig omdat ‘Checo’ het zo druk heeft. Hij beleeft nu wat ik in Zandvoort meemaakte. Ik geniet van de Mexicaanse passie. Ik hoop dat we de fans een mooie race en een topresultaat kunnen geven.”

Wanneer is de Grand Prix Mexico

Het tijdschema voor de Grand Prix in Mexico wijkt af van de standaardtijden bij de Europese races. Op vrijdag 5 november begint de eerste vrije training om 18:30 uur (Nederlandse tijd). Zaterdag wordt om 21:00 uur de kwalificatie afgewerkt en op zondag 7 november start de race om 20:00 uur. Het wordt dus dit keer geen nachtwerk.

Volg al het nieuws rondom de Formule 1, de Grand Prix Mexico, Max Verstappen en Lewis Hamilton vanaf de eerste rang via online portal Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie