Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Monaco 2023

Formule 1: Grand Prix Monaco 2023

Het Formule 1 seizoen gaat dit weekend verder met de Grand Prix Monaco. Op het wereldberoemde stratencircuit in Monte Carlo zal Max Verstappen zijn jacht op de wereldtitel een vervolg geven. Vorige week werd er vanwege hevige regenval in Noord-Italië niet geracet, maar Monaco belooft weer een spektakel te worden waarbij snelle auto’s, luxe jachten en sportieve prestaties dwars door elkaar heen lopen. Sporttribune blikt vooruit op de Grand Prix Monaco 2023.

Statistieken Grand Prix Monaco 2023

De Grand Prix Monaco is de zesde race van dit seizoen. Het stratencircuit is 3,34 km lang. Voordat de 78e ronde op het rondenbord staat, moet er in totaal 260,52 kilometer worden afgelegd door de Formule 1 coureurs.

Aan de race nemen twee Nederlanders deel. Naast WK leider Max Verstappen zal ook Nick de Vries meedoen in Monaco. De 28-jarige De Vries rijdt voor Scuderia AlphaTauri. Tot nu toe wist hij nog geen WK punten te scoren, maar wellicht dat het veeleisende circuit in Monte Carlo hem gunstig gezind is. Vorig jaar wist Sergio Perez de race op zijn naam te schrijven. Max Verstappen won in 2021 en was daarmee de eerste Nederlander ooit die de champagneflessen mocht opnemen in de rijke ministaatje. Verstappen is overigens zelf ook woonachtig in Monaco, maar moest vorig jaar dus toezien hoe teamgenoot Perez won. Zelf eindigde Max als derde.

Max Verstappen: “Je moet altijd geconcentreerd blijven in Monaco”

De Grand Prix Monaco is volgens velen één van mooiste races op de kalender, maar ook een race waarbij inhalen extreem moeilijk is omdat de baan supersmal is. Dat maakt het soms ook vervelend om naar te kijken. Voor de coureurs betekent het vooral honderd procent focus van start tot finish. Max Verstappen: “Monaco is een mooie, maar lastige baan. Je moet altijd geconcentreerd blijven. En de kwalificatie op zaterdag is hier eigenlijk nog belangrijker dan de race zelf, omdat elke plek telt op dit circuit. Inhalen is gewoon lastig. De pitstop strategie zal ook weer belangrijk zijn.

Verbeteren

Verstappen is duidelijk gebrand op het verbeteren van zijn prestatie in 2022. Toen eindigde hij achter Perez en Carlos Sainz junior als derde. Dat is voor de Limburger dit jaar niet voldoende. Verstappen wil meer: “Vorig jaar deden we het als team geweldig, maar die derde plaats van toen wil ik absoluut verbeteren dit jaar.”

Wanneer is de Grand Prix Monaco 2023

De Grand Prix Monaco 2023 wordt verreden van vrijdag 26 mei tot en met zondag 28 mei. De race zal op zondag 28 mei worden afgewerkt. De lampen springen om stipt 15:00 uur op groen. Ongeveer twee uur later zal de finishvlag vallen en is bekend wie er dit jaar de GP Monaco 2023 heeft gewonnen.

Volg het vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl en lees voorafgaand aan alle races een voorbeschouwing met quotes van Max Verstappen zelf! Gaat Verstappen winnen of is het wederom Perez die met de bloemen gaat zwaaien?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie