Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Oostenrijk 2021

Formule 1: Grand Prix Oostenrijk 2021

Dit weekend wordt de Grand Prix Oostenrijk 2021 verreden. De race vindt plaats op hetzelfde circuit als de Grand Prix van vorige week: GP Stiermarken. Max Verstappen won die race met overmacht en zal dus ongetwijfeld uitkijken naar de wedstrijd van zondag 4 juli. Bij winst voltooit onze landgenoot zijn eerste hattrick: het winnen van drie races op rij. 

Grand Prix Oostenrijk 2020

De manier waarop de auto van Verstappen en hijzelf afgelopen weken presteerden, zetten alle seinen op groen voor weer een mooie middag Formule 1 voor de Nederlandse autosportfans. Er is echter wel één statistiek die roet in het eten kan gooien: Verstappen wist vorig jaar de Grand Prix Oostenrijk niet te finishen. En dat zullen ze bij Red Bull Racing nog niet vergeten zijn, want het circuit is de thuisbasis van die renstal. Verstappen: “De auto rijdt hier altijd goed. Het is superbelangrijk om op deze baan een Red Bull vooraan te hebben. Hopelijk wordt het net zo interessant als de GP Frankrijk”, zo stelt Verstappen vast aan de vooravond van de Grand Prix Oostenrijk 2021.

“Beginnen bij Grand Prix Oostenrijk weer opnieuw”

Naast het zelfvertrouwen klinkt er ook realisme door in het commentaar dat Verstappen geeft in gesprek met Formule 1 magazine: “Als het daar goed gaat, gaat het niet automatisch hier ook goed. Je moet het hier gewoon weer laten zien, je begint weer overnieuw en je moet er voor zorgen dat de auto goed staat.”

“Minder risico’s omdat je voor kampioenschap meestrijdt”

Een belangrijk aspect voor het behalen van succes is de kwalificatie. Een pole position, zoals vorige week, helpt zeker om de ambities kracht bij te zetten: “Als je voor het kampioenschap meestrijdt, kun je je het niet veroorloven je auto in de muur te zetten, zoals bijvoorbeeld Leclerc deed. Dankzij de RB16B zijn we ook in de kwalificaties competitief. Het is niet zo zeer dat de motor het mij makkelijker maakt, maar ik hoef in het begin minder risico’s te nemen. Dat betekent niet dat je ze niet hoeft te nemen, je moet er uiteindelijk toch staan in de kwalificatie. Aan het eind van Q2, begin Q3 weet je hoe de baan erbij ligt en waar je kunt verbeteren om een snelle tijd neer te zetten.”

WK stand

Max Verstappen is leider in de WK stand met 156 punten. Tijdens de Grand Prix Oostenrijk verdedigt hij een voorsprong van 18 punten op nummer twee Lewis Hamilton. Sergio Perez (Red Bull) heeft 96 punten en is daarmee derde. Lando Norris (McLaren) is knap vierde met 86 punten, terwijl Valtteri Bottas (Mercedes) vijfde staat met 74 punten.

Tijdschema Grand Prix Oostenrijk

Het tijdschema voor de Grand Prix Oostenrijk 2021 is een exacte kopie van het tijdschema dat vorige week bij de GP Stiermarken werd aangehouden. En dus ook ditmaal een vroegere start van de race.

De eerste vrije training begint op de vrijdag om 11:30 uur, de tweede vrije training volgt om 15:00 uur. Op zaterdag is de derde vrije training en die begint om 12:00 uur. De kwalificatie is om 15:00 uur. De race start zondag 4 juli om 15:00 uur.

Volg al het Formule 1 nieuws via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie