Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Max Verstappen gaat voor vierde GP zege in Formule 1 Grand Prix Spanje 2022

Max Verstappen gaat voor vierde GP zege in Formule 1 Grand Prix Spanje 2022
Poll

Wint Verstappen de Grand Prix Spanje 2022?

50%
33%
17%

Als zondag 22 mei de lichten op het circuit de Catalunya op groen springen, gaat Max Verstappen op jacht naar zijn vierde seizoenzege in het Formule 1 wereldkampioenschap 2022. Kan de Nederlander de maximale score pakken en Charles Leclerc aflossen als leider in het WK? Sporttribune.nl blikt vooruit op de Grand Prix Spanje 2022!

Historie Grand Prix Spanje

De Formule 1 Grand Prix van Spanje wordt vlakbij de stad Barcelona gehouden. De race staat sinds 1991 op de jaarlijkse F1 kalender, maar ook daarvoor werd er al regelmatig in Spanje gereden. In 1951 won Juan Manuel Fangio de eerste F1 race meetellend om het wereldkampioenschap.

Sindsdien pakten al vele grote namen de hoofdprijs op het Circuit de Catalunya. Michael Schumacher won maar liefst vijf keer en ook Lewis Hamilton ontkurkte al vijfmaal de champagnefles nadat hij als eerste over de streep was gereden. De Britse F1 coureur won ook de race van 2021, Verstappen eindigde in die wedstrijd als tweede, Valtteri Bottas werd derde en complementeerde het podium in de GP Spanje 2021.

Max Verstappen: “Barcelona wordt weer een hele nieuwe uitdaging”

Voor Max Verstappen is deze vijfde race – op een totaal van 23 races – misschien wel één van de belangrijkste. Technisch lijkt de Red Bull bolide maximaal te kunnen presteren en ook het circuit in Spanje ligt de Limburger goed. Kortom: alle kans om weer eens flink uit te halen richting de concurrentie. “Barcelona wordt een hele nieuwe uitdaging. Daar zijn zoveel hogesnelheidsbochten en daar is de Ferrari-auto heel erg sterk. Het circuit in Miami was heel erg geschikt voor ons. Daar hebben we dan van kunnen profiteren en gelukkig hebben we een goed resultaat gehaald.”

“Het gaat weer een erg spannend seizoen worden”

Ook Red Bull teambaas Christian Horner is blij met de resultaten tot nu toe, maar ziet ook dat Ferrari heel dichtbij is gekomen. “We hebben nog een heel erg lang seizoen voor de boeg. Het gaat heel erg spannend worden. We hadden gehoopt dat we niet weer zo’n stressvol jaar als vorig seizoen tegemoet gingen. Toch ziet het ernaar uit dat het weer tot en met het einde spannend zal blijven.”

Wanneer is de Grand Prix Spanje 2022

De Grand Prix Spanje 2022 wordt op zondag 22 mei 2022 verreden. De race start om 15:00 uur en zal naar verwachting rond 17:00 uur finishen. Wie pakt de winst in deze vijfde race van het seizoen? Kan Verstappen toeslaan of weet Leclerc verder uit te lopen? Volg al het F1 nieuws vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl: het tribune stoeltje waar je altijd goed zicht hebt op de race!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie